Kktc'den İsveç'te Turizm Atağı

Kktc'den İsveç'te Turizm Atağı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'de turizm atağı başlattı.

Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu başkanlığındaki KKTC heyeti, başkentte seyahat acentaları yetkilileri, otel müdürleri ve tur operatörlerine tanıtım semineri düzenledi.

Aşıkoğlu, yaptığı açıklamada, 1974'den beri KKTC'yi tanıtmak amacıyla bir takım faaliyetlerde bulunduklarını belirterek "Faaliyetler fuarları içeriyor. Son dört yılda Kıbrıs turizmini yüzde 350 büyüttük. Orta vadede hedefimizde İskandinav ülkeleri vardı. Oldukça ciddi çaba harcıyoruz. Katıldığımız fuar sayısı 20'yi aştı. Bunun dışında bugün yaptığımız gibi farklı workshop'larla İskandinav tur operatörlerine ulaşmak istiyoruz. Gayemiz İskandinav turist sayısını artırmaktır" dedi.

Atölye çalışmasına ev sahipliği yapan ve iki seneden bu yana Stockholm'de yaşayan KKTC İsveç temsilcisi Damla Güçlü de, "İsveç'ten Kuzey Kıbrıs'a nasıl turist göndeririz onun çalışmasını yapıyoruz. Umduğumuzdan daha fazla katılım oldu. Pazarlamamızı gayet güzel yapacağız" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile