Klü, Rektörlük Binası Temel Atma Töreni

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) rektörlük binası temel atma töreni düzenlendi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Üniversitemiz geliştikçe Kırklarelimiz gelişecektir, üniversitemiz ilerledikçe Kırklarelimiz ilerleyecektir" dedi.

Civelek, Kayalı Kampüsü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülkelerin gelişmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Üniversitelerin ülke kalkınmasında, sosyal refahın yaratılmasında, sosyal ve ekonomik değişimlerin gerçekleştirilmesinde en etkin yol gösterici kurumlar olduğunu belirten Civelek, şöyle konuştu:
"Bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemenin ve gelişmelerin sağlanmasında da en etkin kurumlar arasındadır. Kuruluşundan bu yana çok az bir süre geçmesine rağmen Kırklareli'nin haklı gururu olan üniversitemizin her geçen gün artan öğrenci sayısı, kaliteli eğitim, deneyimli akademisyen kadrosu ve yatırımların geçekleştirilmesi hususlarında sağladığı ilerlemeler, gelişmeler, Kırklarelimiz için memnuniyet vericidir.
Gerek ulusal, gerekse uluslararası alanlarda üniversitemizi daha üst seviyelere, daha ileri seviyelere taşıyabilmemiz tüm tarafların gönül birliği, el birliği, iş birliği, güç birliği içerisinde gerçekleştireceği çalışmalarla mümkün olacaktır. Üniversitemiz geliştikçe Kırklarelimiz gelişecektir, üniversitemiz ilerledikçe Kırklarelimiz ilerleyecektir."
Civelek, rektörlük hizmet binasının üniversiteye ve Kırklareli'ne hayırlı olmasını temenni etti.
Rektör Mustafa Aykaç da temeli atılan rektörlük binasının 2016 yılında tamamlanmayı hedeflediklerini kaydetti.

18 bin 200 metrekare kapalı alana sahip rektörlük binası içerisinde rektör, rektör yardımcıları, genel sekreter, daire başkanlığı makamları ile 1 senato ve 12 toplantı salonu, 220 idari ofis bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile