KMTSO Başkanı Balduk: Hukukun üstünlüğünün tesis edilmediği hiçbir ülke ekonomik olarak da gelişemez

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KMTSO) Mehmet Balduk, 1982 Anayasası'na 'hayır' oyu verdiğini, 12 Eylül'deki referandumda ise 'evet' oy

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KMTSO) Mehmet Balduk, 1982 Anayasası'na 'hayır' oyu verdiğini, 12 Eylül'deki referandumda ise 'evet' oyu vereceğini söyledi.

Balduk, "Demokrasinin, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi açısından ben 12 Eylül'deki referandumda 'evet' oyu vereceğim." dedi. Balduk, işadamı olarak baktığında da hukukun üstünlüğünün tesis edilmediği, hiçbir ülkede, hiçbir demokraside, ekonomik olarak da gelişmenin olamayacağına vurgu yaptı.

12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği referandumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balduk, bireysel olarak 'evet' oyu kullanacağını daha önceden de açıkladığını, çeşitli vesilelerle de bunu tekrarladığını hatırlattı. Kurumsal olarak KMTSO Meclisi'nde, paketle ilgili olarak henüz Anayasa Mahkemesi'ne gidilmeden yapılan ankette, yüzde 65 oranında 'evet' çıktığını aktaran Balduk, son ankette bu rakamın yüzde 80'lere çıktığını kaydetti.

Demokrat bir insan olduğunu, daha önce de 1982 Anayasası ile ilgili olarak 'hayır' oyu kullandığını anlatan Balduk, "Demokrasinin, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi açısından ben referandumda 'evet' oyu vereceğim. İşadamı olarak baktığımda da hukukun üstünlüğünün tesis edilmediği, hiçbir yerde, hiçbir ülkede, hiçbir demokraside gelişme olmaz. Ekonomik olarak da gelişme olmaz. Önemli olan gerçek anlamda hukuk devletinin oluşmasıdır. Bireysel hak ve özgürlüklerin oluşmasıdır. Demokrasinin gelişmesidir. Bu açıdan evet diyorum." ifadelerini kullandı.

"EVET DE ÇIKSA, HAYIR DA ÇIKSA HERKES AKLINI BAŞINA TOPLAMALI"

Referandumda tartışmalara bakıldığında, olayın gereğinden fazla siyasallaştığına dikkat çeken Balduk, "Ülke aşırı derecede gerildi. Allah'tan az bir zaman kaldı. Bunu inşallah ciddi sıkıntılar oluşmadan atlatır, ülke olarak da büyümeye, dünyanın önemli uç merkezlerinden biri olmaya devam ederiz. Siyasallaşması pek doğru değil. Neticede hak ve özgürlükleri genişleten bazı anayasa değişikliklerini oyluyoruz. Gereksiz yere gerginlikler artıyor. Bu konuda ben de biraz şikâyetçiyim işin doğrusu." ifadesini kullandı.

Referandumda 'evet' de, 'hayır' da çıksa herkesin aklını başına toplayıp sağduyulu hareket etmesi gerektiğini belirten Balduk, "Neticede hepimiz bu ülkede beraber yaşayacağız. Birçok şeyi beraber paylaşacağız Birçok değerimiz ortak. 'Evet' ve 'hayır'ın referandum günü bitmesi gerekir. 13 Eylül'de herkes birlikte yaşamaya, Türkiye'de refahı, standartları, demokrasiyi birlikte geliştirmeye mecburdur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile