KMÜ'de 60 Yas Üstü Ögrencilerin Mezuniyet Coskusu

KMÜ'de 60 Yas Üstü Ögrencilerin Mezuniyet Coskusu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (SEM) tarafindan hayata geçirilen 60+ Yasam Boyu Ögrenme Akademisi törenle ilk mezunlarini verdi. "Ögrenmenin yasi yoktur" diyerek akademiye katilan 60 yas üstü ögrenciler, mezuniyet coskusunu keplerini havaya atarak yasadi. Mezuniyet töreninden önce gerçeklestirilen sanat sergisinde kursiyerlerin egitim boyunca yaptiklari ebru, seramik gibi sanatsal faaliyetlerin yani sira akademiyle ilgili görüslerine de yer verildi.

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, 60 yas üzeri bireylerin yasamlari boyunca süregelen ögrenme süreçlerine destek olmak amaciyla hayata geçirdigi egitimin mezuniyet törenine Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, kursiyerler ve aileleri katildi.

Programin açilis konusmasini yapan KMÜ Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sefa Usta, merkezin üniversite ile sehir arasinda köprü vazifesi gördügünü belirtti.

KMÜ’nün toplumsal katki hedefleri dogrultusunda önemli çalismalar yaptiklarini ifade eden Usta, “Bu noktada 60+ Yasam Boyu Ögrenme Akademisi, üniversitemizin sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilmistir. Proje, sadece üniversitemizde degil ayni zamanda Konya ve İçel gibi büyüksehirlerin bulundugu bölgemizde de bir ilk olmayi da basarmistir” dedi.



Rektör Gavgali’ya tesekkür

Konusmasinda projeye büyük destek veren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali’ya tesekkür eden Prof. Dr. Sefa Usta, “16 Nisan’da baslattigimiz projede bugün ilk mezunlari vermenin heyecanini yasiyoruz. Yasam Boyu Ögrenme Akademisi kapsaminda hepsi alaninda uzman 40’in üzerinde akademisyenimiz, gönüllü egitimler vererek bize büyük destek oldu. Kursiyerlerimiz, bu proje kapsaminda iletisimden teknolojiye, ekonomiden ticarete ve kültürden sanata kadar toplam 56 saatlik bir egitim aldi. Bu egitimlerde onlarca farkli alandan içerigi zenginlestirilmis teorik ve uygulamali derslerle katilimcilarimizin kisisel gelisimlerine katki saglamayi hedefledik. Kursiyerlerimizden aldigimiz olumlu geri dönüslerle bu amacimiza ulastigimizi görmekten ayri bir mutluluk duyuyorum. Tüm programlarimizda oldugu gibi bu projede de desteklerini bizlerden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Gavgali ile birlikte Rektör Yardimcilarimiz Prof. Dr. Serkan Ada, Prof. Dr. Nevzat Aydin ve Prof. Dr. Mahmut Baykan’a sükranlarimi sunuyorum. Projemize egitmen olarak katki sunan degerli hocalarimiza, SEM Müdür Yardimcilarimiz Doç. Dr. Seher Demirkaya’ya ve Ögretim Görevlisi Dr. Abdulbaki Pinar’a, SEM personelimiz Evrim Tartan Selçuk’a ve üniversitemizin tüm akademik ve idari personeline çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Yasam boyu ögrenme akademisi, dalga dalga büyüyen bir proje”

Üniversitelerin üç temel fonksiyonu oldugunu ifade eden Rektör Yardimcisi Prof Dr. Serkan Ada ise “Bu fonksiyonlarin ilk ikisini egitim ve bilimsel çalismalar olusturmaktadir. Üçüncüsü ise topluma hizmet fonksiyonu olarak ön plana çikmaktadir. Henüz genç bir üniversite olmamiza ragmen egitim ve bilimsel çalismalar konusunda basarili isler ortaya koyarken, topluma hizmet noktasinda da elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Öyle ki son 3 ayda gerçeklestirdigimiz toplumsal faaliyetlerin sayisi bile konuya verdigimiz önemi gösteriyor” ifadelerini kullandi.

Yasam Boyu Ögrenme Akademisi’nin KMÜ’nün toplumsal hizmet konusunda mihenk taslarindan birisi olacagini dile getiren Ada, “Akademinin ortaya çikmasindaki isaret fisegini Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Gavgali yakti. Onun yaktigi bu fisek, Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi öncülügünde onlarca kisinin katki sundugu ve dalga dalga büyüyen bir projeye dönüstü. Projemizle ilgili katilimcilarimizdan aldigimiz geri dönüsler de onlarin hayatina pozitif bir deger kattigimizi gösteriyor. Bu anlamda hem projenin yürütülmesinde emegi geçen hem de akademiye ilgi gösteren tüm kursiyerlerimize tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.



Mezuniyet coskularini keplerini havaya atarak yasadilar

Açilis konusmalarinin ardindan bir kursiyer tarafindan ‘Otuz Bes Yas’ siiri okundu. Daha sonra tüm kursiyerlerin yer aldigi koro, orkestra esliginde Türk Sanat Müziginin eserlerini seslendirdikleri mini bir konser verdi. Projeye katkida bulunanlara tesekkür belgelerinin sunulmasinin ardindan mezuniyet cübbelerini giyen 60 yas üstü ögrenciler, sahneye gelerek katilim belgeleri aldi. Kursiyerler mezuniyet coskularini keplerini havaya atarak yasadi.

Rektör Gavgali’dan kutlama mesaji

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali, yaptigi açiklamada 60+ Yasam Boyu Ögrenme Akademisini tamamlayan kursiyerleri kutladi. Üniversitenin çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha basariyla hayata geçirdigini ifade eden Gavgali, “Sürekli Egitim Merkezimizi ve projede emegi geçen tüm akademik ve idari personelimizi gönülden tebrik ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu projelerin devami gelecektir ”ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile