KMÜ'de Akademik Performans Ve Binis Giyme Töreni Düzenlendi

KMÜ'de Akademik Performans Ve Binis Giyme Töreni Düzenlendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlügü tarafindan ‘Akademik Performans ve Binis Giyme Töreni’ düzenlendi.

15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen törene, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Nevzat Aydin, Prof. Dr. Serkan Ada, Prof. Dr. Mahmut Baykan, Belediye Baskan Yardimcisi Eyüp Hüsamettin Aslan, üniversitenin akademik ve idari personeli ile ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, üniversitede 2023 yilinda gerçeklestirilen faaliyetlerin yer aldigi video gösterimi ve çeng resitali ile devam etti.

“Basarilarinizla bize ilham veriyorsunuz”

Akademisyenlere basarilarinizla bize ilham veriyorsunuz diye seslenen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, “Akademisyenlik meslegi, bilginin üretimi, yayilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi açisindan son derece kutsal bir görevdir. Akademisyenlerimiz, bu misyonu en üst düzeyde yerine getirerek, bilgiye katki saglama ve topluma hizmet etmeyi gaye edinmislerdir. 2023 yilinda gösterdikleri performansla, üniversitemizin akademik seviyesini yükseltmis ve ulusal, uluslararasi alanda taninan bir kurum olma yolunda önemli adimlar atmislardir. Makalelerinin niceligi ve niteligi, projelerinin yenilikçiligi, sanatsal çalismalarinin yaraticiligi, üniversitemizin akademik basarisini pekistirmektedir. Bilim dünyasina sunduklari katkilarla, üniversitemizin adini daha ileriye tasimis ve uluslararasi alanda taninirligimizi artirmislardir” diye konustu.



“Üniversitemizin basarisini sürdürmek istiyoruz”

Rektör Gavgali, "Bilim ve egitim alaninda daha büyük basarilar elde etmek, ögrencilerimize daha iyi bir egitim sunmak, arastirma ve gelistirme faaliyetlerimizi artirmak, üniversitemizin öncelikli hedefleri arasindadir. Bu dogrultuda, ögrencilerimizin nitelikli bir egitim almasini saglamak, onlari gelecegin liderleri olarak yetistirmek için çalismalarimizi sürdürecegiz. Üniversitemizin basarisini sadece akademik alanda degil, ayni zamanda ulusal ve uluslararasi camiada da taninan bir kurum olarak sürdürmek istiyoruz” dedi.

Akademik Performans ve Binis Giyme Töreni ile devam eden programda makale kategorisinde, proje kategorisinde, inovasyon kategorisinde, sanat kategorisinde ve akreditasyon kategorisinde bilimsel çalismalara imza atan akademisyenlere basari belgeleri takdim edildi. Ayrica Stanford Üniversitesi tarafindan hazirlanan dünyanin en etkili bilim insanlarinin açiklandigi listede yer alan ögretim üyelerine de basari belgeleri verildi.

Basari belgelerinin ardindan üniversitede 2023 yilinda doçentlik ve profesörlük kadrosuna atanan akademisyenlere binislerini Rektör Mehmet Gavgali tarafindan giydirildi.

Tören, profesörlük kadrosuna atanan akademisyenlere de beratlarinin takdim edilmesinin ardindan toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile