KMÜ'nün 17 Projesi Destek Alacak

KMÜ'nün 17 Projesi Destek Alacak

TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi tarafindan yürütülen 2209-A ve 2209-B programlari çerçevesinde yapilan basvurularin destek sonuçlari açiklandi.

TÜBITAK tarafindan açiklanan destek sonuçlari listesinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) önemli bir basariya imza atti. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 2209-A programina 25 proje ile 2209-B programina ise 8 proje ile basvuru yapti. Yapilan basvuru sonucunda ’2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi’ çerçevesinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin 12 projesi destek almaya hak kazandi. Ayrica yine ’2209-B Üniversite Ögrencileri Sanayiye Yönelik Arastirma Projeleri Destekleme Programi’nda ise Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinden 5 proje listede yer aldi.

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin akademik basari grafigini her geçen gün daha yukariya tasidigini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Namik Ak, "Artik üniversitelerimiz 40 yil önceki üniversiteler gibi degil. Üniversitelerimiz bilimde, teknikte, teknolojide, Ar-Ge’de, inovasyonda/yenilikte, bulusta, is gelistirmede, kalitede kendisini asan, kendisiyle yarisan kurumlardir. Ayrica yüksekögretim kurumlarimiz yerli ve yabanci üniversiteler arasinda basari çitasini yükselten, sanayiye, ticarete, tarima bölge ve ülke kalkinmasina katki saglayarak öncü ve önder olmaya devam ediyor. Bu minval üzere gayret gösteren akademisyenlerimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile