KMÜ Tip Fakültesinde Beyaz Önlük Heyecani

KMÜ Tip Fakültesinde Beyaz Önlük Heyecani

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tip Fakültesi tarafindan 2023-2024 Akademik Yili Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçeklestirildi.

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçeklestirilen tören saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Program, KMÜ Tip Fakültesi Dönem I ve Dönem II ögrencileri adina Muhammet Selim Tirpan ve Nisa Nur Ates’in konusmalariyla devam etti.

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dursun Odabas, beyaz önlügün agir bir sorumluluk getirdigini belirterek, “Beyaz renk, en temiz, en berrak, en güzel renktir. Ancak çok çabuk kirlenebilir. Bunu temiz tutabilmenin yolu dürüst, ilim ehli, hizmet ehli ve geçim ehli doktorlar olmaktan geçer. Eger bu meslegi istismar edersek, ilimde ve bilgide geri kalirsak, insanlara tepeden bakarsak, hastalarimiza bakmaktan uzak kalip onlari itersek beyaz rengi kirletiriz. Sani ve serefi temsil eden beyaz önlügü korumak bize baglidir” dedi.



“Tibbiyeliler bizim gözbebegimizdir”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali ise, konusmasina beyaz önlüklerini giyecek Tip Fakültesi ögrencilerini tebrik ederek basladi.

“Tibbiyeliler bizim gözbebegimizdir” diyen Rektör Gavgali, ögrencilerin 6 yillik tip egitimleri sirasinda meslegi ögrenmelerinin yaninda olgunluga da ulasarak ülkemize ve insanliga hizmet edeceklerini belirtti.

Genç tibbiyelilere seslenen Gavgali “Beyaz önlügün verdigi vakari tasimanin yaninda olgunlugu, temizligi ve çaliskanligi göstermek gerekir. Hepinizin bu bilinçle hareket ederek basarili bir meslek hayati geçireceginize olan inancim tamdir. Sizleri yetistiren anne ve babalariniza tesekkür ediyorum. Ögrencilerimize basarili bir egitim ve meslek hayati diliyorum. Ülkemizin tip alanindaki ilerlemesine katki saglayacak ve insanliga hizmet edecek doktorlar olacaksiniz. Yolunuz açik olsun” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan KMÜ’lü genç tibbiyelilere beyaz önlüklerini Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Nevzat Aydin ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dursun Odabas, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Sahin, Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç.Dr. Halil Ibrahim Tasci ve ögretim üyeleri giydirdi. Dönem I ve Dönem II’den toplam 120 ögrenci beyaz önlük giydi. Genç tibbiyeliler tarafindan sunulan müzik dinletisinin ardindan program hatira fotografinin çektirilmesiyle sona erdi.

Törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Nevzat Aydin ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dursun Odabas, Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Halil Ibrahim Tasci, dekanlar, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile