KMÜ'ye 5 Bin 218 Ögrenci Kontenjani

KMÜ'ye 5 Bin 218 Ögrenci Kontenjani

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM)’nin açikladigi kontenjan kilavuzuna göre Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) için bin 977’si lisans, 3 bin 46’si önlisans ve 195’i özel yetenek olmak üzere toplam 5 bin 218 kontenjan ayrildi.

ÖSYM tarafindan 2021 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) Yüksekögretim Programlari ve Kontenjanlari Kilavuzu yayimlandi. Dün ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayimlanan kilavuza göre Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) için bin 977’si lisans, 3 bin 46’si önlisans ve 195’i özel yetenek olmak üzere toplam 5 bin 218 kontenjan ayrildi. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, üniversite tercih döneminin 05 Agustos itibariyla basladigini belirterek, “Üniversite tercihi yapacak tüm adaylari basarilarindan dolayi tebrik ediyorum" dedi.

Sinav sonuçlarinin açiklanmasi ve kilavuzun yayimlanmasiyla birlikte ögrencilerin heyecanli bir sürece girdiklerini hatirlatan Rektör Namik Ak, “Ögrencilerimiz zor ve uzun süreli bir çalisma takviminin ardindan elde etmis olduklari puana göre kendileri için en uygun üniversite ve programi tercih ederek mesleki yasantilari için önemli bir adim atmis olacaklar. Bizler KMÜ ailesi olarak mevcut akademik ve fiziki altyapimiz, zengin bölüm ve program sayimiz ile yeni egitim-ögretim dönemine haziriz ve üniversitemizi tercih edecek ögrencilerimizi heyecanla bekliyoruz. Tercihlerinin onlar için en iyisi olmasi temennisiyle tercih sürecinin tüm ögrencilerimiz için hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile