Koah Ve Astimla Yasam Konferansi

Koah Ve Astimla Yasam Konferansi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Gögüs Hastaliklari Bölümü tarafindan “KOAH (Kronik Obstrüktif Akciger Hastaligi) ve Astimla Yasam” konulu halka açik konferans düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Gögüs Hastaliklari Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi Prof. Dr. Atilla Akkoçlu, bazi insanlarin normal aktiviteleri sirasinda, nefes alisverislerinde birtakim sikintilar yasadigini belirterek,“Maksadimiz, bu ve sorunlara çözüm üretmektir” dedi.

“Nefes Darligi ile Yasam” konusuna deginen Prof. Dr. Akkoçlu, halka açik konferans düzenleme amaçlarinin nefes darligi, astim ve KOAH hastalarinin sorularini yanitlamak oldugunu söyledi.



Hastalarin sorunlarini degerlendirerek tedavi yöntemi belirlediklerini ifade eden Prof. Dr. Akkoçlu, “Halkimizi bu konuda bilinçlendirmek için toplantilarimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Gögüs Hastaliklari Ana Bilim Dali Baskani Doç. Dr. Nevhiz Gündogdu ise “KOAH ile Yasam” konusunda bilgiler verdi.

Doç. Dr. Gündogdu geri dönüsümü olmayan, ilerleyici hava akimi kisitlanmasi ile karakterize bir hastalik olan KOAH’in gelisiminde rol oynadigi düsünülen risk faktörlerini “Genetik faktörler, sigara, çevresel ve mesleki maruziyet, iç ve dis ortam hava kirliligi” olarak siraladi.

Tani konulduktan sonra hasta ve yakinlarinin hastalik hakkinda dogru bilgilendirilmesinin önemli oldugunu vurgulayan Doç. Dr. Gündogdu,bu dönemde hastalarin yakindan takip edilmesinin önemine dikkat çekti.

Hastanin tedaviye etkin katiliminin saglanmasi gerektiginin altini çizen Doç. Dr. Gündogdu, “Hastanin olabildigince aktif bir yasam sürmeye yönlendirilmesi sagligi açisindan son derece önemlidir. Eger hasta sigara içiyorsa sigarayi birakmasi için bir takip ve tedavi programi düzenlenmelidir” diyerek sözlerini tamamladi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Gögüs Hastaliklari Bölümü’nden Uzm. Dr. Ali Ersoy ise “Astim ile Yasam” konulu sunumunda su bilgileri paylasti:

“Astim hava yollari asiri duyarligi ile özellikle gece hiriltili solunum, nefes darligi, öksürük ve gögüste sikisiklik nöbetleri ile seyreden bir hastaliktir. Semptomlar kisiden kisiye degisiklik gösterir. Olusan semptomlar tedaviyle ya da nadiren kendiliginden düzelebilir.”

Astim tedavisinde hedefin tam kontrol olduguna isaret eden Uzm. Dr. Ersoy, “Tedavide hasta ve hekim is birligi halinde olup kisiye özgü tedavi programlari olusturulmalidir. Ayrica astimda tedavinin yani sira korunma da çok önemlidir. Hastanin tetikleyiciler konusunda egitilmesi ve bunlardan uzak kalmasi saglanmalidir” ifadelerini kullandi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Zeugma Toplanti Salonu’nda düzenlenen konferans, katilimcilarin sorularinin yanitlanmasi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile