Kobani olaylarında talimat dışarıdan geldi

Kobani olaylarında talimat dışarıdan geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 6-7 Ekim Kobani olaylarında dış güçlerin terör örgütü PKK'yı harekete geçirdiğini söyledi.

TGRT Haber'de Neler oluyor programına konuk olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Canikli, bir takım dış güçlerin çözüm sürecini bozmak için Kobani'yi bahane ederek terör örgütü yandaşlarını harekete geçirdiklerini iddia etti.

Terör örgütü ve yandaşlarının çözüm sürecinde samimi olmadıklarına inandığını söyleyen Nurettin Canikli 'Kobani olaylarını Türkiye'ye yıkarak çözüm sürecini bozmaya kalkıştılar. Yoksa Cumhurbaşkanımız'ın söylediği gibi ne alakası var. O bölgede IŞİD'in eline geçen kaç tane yerleşim yeri var. Tüm bunlar olurken hiç gündeme gelmedi' dedi

'1914 sonrası 1. Dünya Savaşı'nda bölgeyi kim dizayn etmişse yine onun devamı maiyetinde o rolü devralmış olanlar var' diyen Canikli 'Onlar da araç olarak gördükleri PKK'yı hareketlendirerek ve PKK'ya sözler vererek harekete geçirdiler' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile