KOBİ'lere destek sağlayan Akdeniz Konsorsiyumu AB'yi memnun etti

Kahramanmaraş Avrupa İşletmeler Ağı'nın (EEN), içerisinde Kahramanmaraş'ın da yer aldığı Akdeniz Konsorsiyumu, proje verimliliği ile başarılı bir graf

Kahramanmaraş Avrupa İşletmeler Ağı'nın (EEN), içerisinde Kahramanmaraş'ın da yer aldığı Akdeniz Konsorsiyumu, proje verimliliği ile başarılı bir grafik çizdi. Avrupa Birliği'nin (AB) ağın gidişatından memnun kalması da 2010 yılı sonunda bitmesi beklenen çalışmayı 2014 yılına kadar uzattı. 1.6 milyon Avro olan bütçe 3.7 milyon dolara çıkarıldı.

KOBİ'lere, yeniliklere karşı her türlü desteği vermeyi amaçlayan EEN Akdeniz Konsorsiyumu'nun koordinatörlüğünü KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürlüğü yürütüyor. Adana Ticaret Odası, Antalya, Kahramanmaraş ve Mersin illerinin ticaret ve sanayi odaları da konsorsiyumun ortakları arasında yer alıyor. Başarılı bir grafik çizerek, proje noktasında önemli adımlar atan konsorsiyumun oluşturduğu ağdan, AB'nin de memnun kalması, çalışma süresini de uzattı. 2010 yılının sonunda bitmesi planlanan çalışmalar, iki dönem halinde 2014 yılına kadar uzatıldı. Konsorsiyumun 1.6 milyon Avro olan bütçesi de 3.7 milyon dolara çıkarıldı. EEN ile ilgili Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantı ile çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Toplantıya katılan, konsorsiyumun ortaklarından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mehmet Balduk, "Ağın amacı, yeniliğe karşı her türlü desteği vermek. 2010 sonunda bitecekti, ancak AB desteğiyle 2014 yılına kadar uzatıldı. Bütçe de 3.7 milyon Avro'ya çıkarıldı. Burada küresel rekabete yönelik olarak küçük işletmelerin eğitilmesi, onların fuarlara katılımını da sağlamak hedefleniyor." dedi.

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş KOSGEB Müdürü Mehmet Yılmaz ise Akdeniz Konsorsiyumu'nun başarılı çalışmalarını anlattı. KOBİ'lerin bir ağ üzerinden buluştuğu, inovasyon çerçevesi içerisinde geniş bir görev alanının yer aldığına vurgu yapan Yılmaz, başvuru şartlarını da anlattı. EEN ile kendi ülkesindeki bir merkeze başvuran işletmenin 45 ülkeden 570 merkeze ulaşabildiğinin altını çizen Yılmaz, hizmetlere böylece tek bir telefon veya e- posta ile istenilen ülkeye, konuyla ilgili 4 binden fazla uzmanın danışmanlığında ulaşılabildiğini aktardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile