KOBİ'lere Teşvik İstemi

KOBİ'lere Teşvik İstemi

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, dolardaki artış nedeniyle mağdur olan KOBİ'lere teşvik verilmesi gerektiğini bildirdi.

Çekici, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda dolardaki önlenemeyen yükselişin KOBİ'leri vurduğunu belirtti. Ham maddeyi dolarla alan KOBİ'lerin Türk lirasıyla satış yaptığı için büyük zarara uğradığını kaydeden Çekici, "Bu durum, küçük ve orta ölçekli firmalarımızın kanayan yarası haline gelmiştir. Birçok kesim görmezden gelse de ortada bir gerçek var. KOBİ'lerin içinde bulunduğu durum iç açıcı değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının piyasaya dolar sürerek yükselişi engellemesi gerektiğini vurgulayan Çekici, şunları kaydetti:

"Dolar aşağılara çekilmeli. KOBİ'lerin geleceği açısından eğer bu durum sağlanamıyorsa, teşvik verilmeli. İlk 2 yıl ödeme olmadan, daha sonra da çok düşük faizlerle verilecek krediler ve teşvikler, KOBİ'leri rahatlatır. Onların yatırım yapma imkanını da sağlar. Devletimiz bu yönde adım atmalı. Dolar düşmeyecekse, teşvik ve düşük faizli kredi şart olmuştur."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile