Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nde Son Aşama

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmaların son aşamada olduğunu belirtti.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede hayata geçirdikleri 50 milyon lira değerindeki projede son aşamaya geldiklerini ve proje tamamlandığında ilçenin atıksularını dünya standartlarında arıtacaklarını bildirdi.

Gövde ve teknik binaların tamamlandığını, tesisin mekanik aksamlarının montajını yaptıklarını ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti:

'Atıksu arıtma tesisimizi son teknoloji ile donatıyoruz. Atıksu havuzlarımız, teknik ve idari binalar tamamlandı. Ekiplerimiz mekanik imalatlara başladı. Kimyasal ve biyolojik arıtma için gerekli donanımların montajı sürüyor. Sonrasında ise tesisimizin çevre düzenlemesini de tamamlayarak arıtma tesisimizi devreye alacağız. İnşallah projemiz tamamlandığında ilçemizin atıksularını dünya standartlarında arıtacağız. Kocaali ilçemize toplamda 100 milyon liralık altyapı yatırımı yapıyoruz. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisine entegre edeceğimiz 121 kilometrelik kanalizasyon hattı ve terfi merkezlerimiz tamamlandı. 3,5 milyon lira değerindeki 5 kilometrelik yağmursuyu hattımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizi devreye aldık. Karasu ve Kocaali ilçelerimizin tüm noktalarına daha kaliteli içmesuyu ulaştıracak 450 kilometrelik içmesuyu hattında da önemli aşamalar kaydettik. Toplam değeri 100 milyon lirayı bulan altyapı yatırımlarımızın tamamlanmasıyla Kocaalili hemşerilerimiz içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyunda hiçbir sorun yaşamayacaklar.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile