Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Deprem Evinin Temel Betonunu Beğenmedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Deprem Evinin Temel Betonunu Beğenmedi

Van Valisi Münir Karaloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu birlikte inceledikleri deprem evinin temel betonunu beğenmedi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen flamingo festivaline katılmak üzere Erçek Beldesi’ne bağlı Karagündüz köyüne giden Vali Karaloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle yapılan konutları gezdi. Betonu yeni atılan bir evde incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, inşaatı yapan yüklenici firma yetkilerine betonu kaç gün suladıklarını sordu. 3-4 gün cevabını alan Vali Karaloğlu, sürenin yeterli olup olmadığını tekrar sorunca yeterli cevabını aldı. Bu arada evin temel betonunu inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, betonun kaliteli olmadığını söyledi.

Sıkıştırılmadan döküldüğünü anlatan Karaosmanoğlu, “En önemli olan temeldir. Temel dökülürken libratör kullanılmadığı için böyle kaldı. Bu suyu alır içine. İçindeki demir oksitlenir kısa sürede. 5, 10 ve de 20 yılda biter bu. Niye yüz yıl, yüz elli yıl devam etmesin bu. Bir küçük libratör olsa betonu sıkıştıracak. Beş kuruş daha emek vereceksin buna. Çokta bir şey değil bu. Ne kadar güzel binalar yapılıyor” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra yaşlı bir köylü ile yaptığı kısa sohbetin ardından köyden ayrıldılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile