Genç nesilleri daha çocuk yaşta bilimle kucaklaştırma amacı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete geçirilen Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü'nde geleceğin bilim adamları çocuk yaşta keşfediliyor. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören Bilim Teknoloji Kulübü sahip olduğu imkânlarını genç nesillerin yeteneklerini geliştirebilmeleri için kullanıma sunuyor. SBS sınavı sonrasında iyi dereceler elde etmiş öğrencilerin katılımı ile BTK tarafından gerçekleştirilen sınavda 50 öğrenci kulübe girmeye hak kazandı.
Bilim Teknoloji Kulübü'ne katılmaya hak kazanan yetenekli öğrenciler burada uygulamalı olarak fizik, robotik, biyoloji, elektronik vb. dersleri görüyorlar. Derslerde kendi DNA'larını üretip, elektronik devrelerin nasıl çalıştığı gözlemleyerek öğreniyorlar. 12 yaşında olmasına rağmen üstün zekası ile fizik kurallarını çok iyi bilen Erkan Kaluç burada yeteneklerini geliştirme imkanı buluyor. Kaluç, fiziğe olan ilgisi sayesinde elde ettiği bilgilerle derslerde öğretmenlerini aratmıyor. SBS'de tam puan alan diğer bir başarılı öğrenci Merve Fındık yeri geldiğinde yaşıtlarına elektronik derslerini de anlatıyor.
Merve Fındık ve Erkan Kaluç gibi arkadaşları arasında bir adım daha öne çıkan Hacer Tülin Taşkın'da Bilim Teknoloji Kulübü'nde bilgi birikimini arttırıyor. Tülin, derslerde arkadaşlarına değişik bilim olaylarını açıklayabiliyor ve uçakların havada kalma olayını da aktarabiliyor. Bernoulli Prensibi ile uçağın nasıl uçtuğunu Bilim Merkezi'nde eğitim alan öğrencilere açıklayan Hacer Tülin, arkadaşlarına edindiği bilgiler ile hem onları bilgilendiriyor hem de onlara örnek oluyor.