Kocaeli'de 'Avrupa Spor Haftasi' Etkinliklerle Kutlaniyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ev sahipliginde düzenlenen "Avrupa Spor Haftasi" etkinlikleri basladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Belediyeler Birligi ve Avrupa Delegasyonunca "Herkes Için Ulusal Spor ve Saglik Günleri" sloganiyla 23-30 Eylül tarihleri arasinda kutlanan "Avrupa Spor Haftasi" dolayisiyla Izmit Kent Meydani'nda program düzenlendi.

Etkinliklerin ilk günündeki programda konusan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskani Tahir Büyükakin, eglenmek ve ayni zamanda saglikli yasamak için düzenlenen spor organizasyonunda bir araya geldiklerini belirterek "Gençlik ve Spor Bakanligimiz ile birlikte Büyüksehir olarak Avrupa Spor Haftasi kapsaminda yasam boyu spor için sporun hayatin tümüne yayilmasi için sporun bir yasam biçimi olmasi için etkinlikler düzenliyoruz." ifadelerini kullandi.

Etkinliklere katilmak için Izmit Kent Meydani'na gelen gençlere spora dair tavsiyelerde bulunan Büyükakin, çocuk ve gençlerle birlikte çesitli branslarda spor yaparak onlarin heyecanina ortak oldu.

Izmit Kent Meydani'nda programda, floor curling, masa tenisi, sisme rodeo, sisme oyun parkuru, golf, çuval yarisi, halat çekme, halk oyunlari gibi etkinlikleri yer aldi.

Organizasyon spor okullari, bilgi evleri ögrencileri ile ilkokul ve ortaokul ögrencilerine yönelik yapiliyor.

Etkinliklere, AK Parti Kocaeli Milletvekili Ilyas Seker, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ibrahim Aktürk, Kültür ve Turizm Il Müdürü Fatih Tasdelen, sivil toplum kurulusu temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile