Kocaeli'de Dolandiricilik Ve Cinsel Saldiri Iddiasiyla Tutuklu Sanigin 25 Yila Kadar Hapsi Istendi

Kocaeli'de, "dini inanç ve duygularinin istismari suretiyle dolandiriciliga tesebbüs" ve "cinsel saldiri" suçlarindan tutuklu bulunan sanik hakkinda 6 yil 6 aydan 25 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuk sanik Ö.S'nin, çevresinde kendisini "hoca" olarak tanittigi belirtildi. Ö.S'nin, basina gelen olaylar nedeniyle kendisinden yardim isteyen müstekiler F.A. ve S.F'ye musallat oldugunu iddia ettigi cinleri birtakim yöntemlerle çikarttigi ve karsiliginda ücret istedigine yer verildi.

Iddianamede F.A. ve S.F'nin sanigin cinsel saldiri niteligindeki eylemleri nedeniyle saniga istedigi ücreti vermedikleri aktarildi. Sanigin "dini inanç ve duygularinin istismari suretiyle dolandiriciliga tesebbüs" suçunu, süphelinin F.A'ya yönelik çesitli eylemleriyle cinsel saldiri suçunu isledigi yönünde kamu davasinin açilmasina yeterli delil elde edildigi kaydedildi.

Kocaeli Cumhuriyet Bassavciligi'nin hazirladigi iddianamede, tutuklu Ö.S. hakkinda "dini inanç ve duygularinin istismari suretiyle dolandiriciliga tesebbüs" ve "cinsel saldiri" suçlarindan 6 yil 6 aydan 25 yila kadar hapis cezasi talep edildi.

Dava, önümüzdeki günlerde Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile