Kocaeli'de Lojistik Deposunda Çikan Yangin 8 Saate Kontrol Altina Alindi

Kocaeli'de Lojistik Deposunda Çikan Yangin 8 Saate Kontrol Altina Alindi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde lojistik deposunda çikan yangin itfaiye ekiplerinin 8 saatlik müdahalesiyle kontrol altina alindi. Konuya iliskin açiklama yapan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Ömer Islamoglu, "Yaninda birçok fabrika var biz bu fabrikalara sirayet etmeden, yangini kontrol altina aldik, su anda da sogutma çalismalarimiz devam ediyor. Bölgede yaklasik 47 aracimiz hala mevcut 132 personelimizle çalismalarimiz devam ediyor. Allaha sükür hiçbir can kaybi olmadi” dedi.

Gebze ilçesi Baris Mahallesi 1805/3 Sokak’ta bulunan lojistik deposunda 04.07 siralarinda çikan yangin sebebiyle itfaiye, saglik, UMKE, AFAD ve polis ekipleri teyakkuza geçti. Istanbul ve çevre ilçelerden de takviye olmak üzere 82 araç 209 personel bölgeye sevk edildi. Itfaiye ekiplerinin 8 saatlik çalismasiyla yangin kontrol altina alindi. 21 metrekarelik alana sahip lojistik deposunun 12 bin metrekare kapali alani kullanilmaz hale geldi. Yanginda herhangi bir kisinin yaralanmamasi teselli kaynagi oldu. Lojistik deposunda sogutma çalismalari devam ediyor. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Ömer Islamoglu, son durumla ilgili açiklamada bulundu.

"Fabrikalara sirayet etmeden, yangini kontrol altina aldik,

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Ömer Islamoglu, “Sabah saat 04.07 siralarinda baslayan lojistik deposu yangini suanda kontrol halinde, sogutma çalismalarimiz devam ediyor. Yaklasik 12 bin metrekare kapali alani, açik alanla birlikte 21 bin metrekare alana sahip içerisinde gida ve beyaz esya sektörüne ait lojistik depolama ve esans sektörüne ait mallar bulunmakta. Deponun yaninda birçok fabrika var, biz bu fabrikalara sirayet etmeden, yangini kontrol altina aldik, suanda da sogutma çalismalarimiz devam ediyor. Bölgede yaklasik 47 aracimiz hala mevcut, 132 personelimizle çalismalarimiz devam ediyor. Allah’a sükür hiçbir can kaybi olmadi yangin kontrolümüz halinde. Insallah kisa sürede de sogutma çalismalarimizi bitirmek üzereyiz” diye konustu.



“12 bin metre kara kapali alan tamamen yandi”

12 bin metrekare kapali alanin tamamen yandigini söyleyen Islamoglu, "Fabrika tamamen çökmüs vaziyette. Yanda bulunan ve tehlikeli madde üretimi yapan fabrika ile tesislere alevler sirayet etmeden yangini kontrollü sekilde söndürdük. Sogutma çalismalarimiz devam ediyor. Zehirleyici gaz yok. Gida, esans sektörü ve beyaz esya lojistik deposu oldugu için zehirleyici gaz bulunmamaktadir" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile