Kocaeli'de Mahkumlar Için Kitap Toplanacak

Kocaeli'de Mahkumlar Için Kitap Toplanacak

Kocaeli’de hükümlülerin rehabilite olmasi amaciyla hayata geçirilen kitap bagisi kampanyasi, düzenlenen etkinlikle baslatildi.

Adalet Bakanligi tarafindan hükümlüler için "Kitap Iyilestirir" sloganiyla baslatilan kitap bagisi kampanyasina Kocaeli Adliyesi’nden de destek verildi.

Kocaeli Cumhuriyet Bassavciligi koordinasyonunda, kentin 5 farkli noktasinda stantlar açildi. Kampanyanin 15 Subat’a kadar devam edecegi ögrenildi.

"Kitaplarin çok büyük önemi var"

Kocaeli Adliyesi’nde düzenlenen "Ceza Infaz Kurumu Kütüphaneleri Için Kitap Bagis Kampanyasi" açilis töreninde konusan Cumhuriyet Bassavcisi Ferhat Kapici, kitap bagisi kampanyasinin önemli bir çalisma oldugunu söyledi.

Kapici, "Devletimizin adalet politikasi geregi, cezaevlerine giren tutuklu ve hükümlülerin yararlanmasi amaciyla cezaevlerine kitap bagisi kampanyasi yapiliyor. Bu vesileyle cezaevine tutuklu ve hükümlü giren insanlar, cezaevlerinde kitaplari okuyarak bundan faydalaniyorlar. Ceza adaletinde biliyorsunuz devletimizin birkaç amaci var. Bunlardan en önemli amaçta cezaevlerine düsen hükümlü ve tutuklularin islah edilip tekrar topluma kazandirilmasi. Bu çerçevede cezaevlerinde bulunan kitaplarin da çok büyük önemi var. Biz bütün katilimci daire müdürlerimizden ve kamuoyundan cezaevlerindeki kitap kampanyasindan desteklerini bekliyoruz" dedi.



Katilimcilar

Törende, Kocaeli Cumhuriyet Bassavcisi Ferhat Kapici, Il Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Il Jandarma Komutan Yardimcisi Mehmet Serhan Aksoy, Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, Il Milli Egitim Müdürü Ömer Akmansen, Il Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Tasdelen, Kocaeli Açik Ceza Infaz Kurumu Savcisi Nazif Yüce, cumhuriyet savcilari, hakimler ve adliye personelleri yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile