Kocaeli Ticaret Odası'ndan (KOTO) yapılan yazılı açıklamada, kasım ayında 881,25 lira olan fakirlik sınırına yakın 4 kişilik bir ailenin dengeli ve ekonomik beslenebilmesi için gerekli mutfak giderinin aralık ayında yüzde 1,08 artarak 890,77 liraya yükseldiği kaydedildi.
Geçen yılın 12 aylık döneminde yaşanan mutfak bütçesindeki artış oranının 2012'ye göre yüzde 8,40 olarak gerçekleştiği dile getirilen açıklamada, "Aralık ayı içerisinde genel bir değerlendirme yapıldığında, yüzde 3,17 artış ile balık fiyatları, yüzde 2,32 artış ile beyaz eşya fiyatları, yüzde 1,20 oranındaki artış ile sebze fiyatları en çok artış gösteren ürün grupları olurken, yüzde 1,56'lık düşüş ile kırtasiye fiyatları düşüş gösteren ürün grubu olmuştur" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, ay içerisinde kurşunsuz 95 oktan benzin fiyatında yüzde 1,02, 97 oktan benzinde yüzde 1,21, gazyağında yüzde 2,72 ve motorin fiyatında yüzde 0,45, LPG fiyatında ise yüzde 10,56 oranında artış gözlemlendiği anlatılarak, şunlar bildirildi:
"31 Aralık 2013 tarihi itibariyle dolar Aralık ayı başına göre yüzde 5,62 oranında değer kazanıp 2,130 lira seviyesine, avro yüzde 7,06 değer artışı ile 2,934 lira seviyesine ulaşırken, Cumhuriyet altını da yüzde 0,49 değer kaybıyla 541 lira seviyesine geriledi."
Kocaeli'de Mutfak Harcamaları
Kocaeli'de 4 kişilik ailenin dengeli ve ekonomik beslenebilmesi için gerekli mutfak giderinin aralık ayında yüzde 1,08 oranında artış gösterdiği belirtildi.



















