Kocaeli'de Temel İtfaiyecilik Eğitimi

Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği ile Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) Eğitim Tesislerinde organize edilen "Temel İtfaiyeci Eğitimi" 4

Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği ile Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) Eğitim Tesislerinde organize edilen "Temel İtfaiyeci Eğitimi" 4. Grup eğitimleri başladı.
Eğitimler için düzenlenen açılış programına Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve itfaiye erleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, yapılan işbirliği çerçevesinde uygulanan eğitimden son derece memnun olduğunu dile getirdi. Güngör ayrıca, önceki dönemlerde yapılan eğitimlerde eğitim sonu değerlendirmelerinde yüzde 100'e varan memnuniyetin, uygulanan eğitim programının ne denli başarılı ve faydalı olduğunu belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Belediyecilik ve Hizmet alanlarında değil, eğitim alanında da gelişerek halkın daha güvenli bir yaşam sürmesini hedeflediklerini belirtti. Kocaeli İtfaiyesinin özellikle son yıllarda yaptığı atılımlara değinen Başkan Karaosmanoğlu, itfaiye eğitimi anlamında ülkemizde hızla ilerleyen ve gelişen KOBİTEM'in önümüzdeki süreçte daha da ilerlemesini temenni etti. Başkan Karaosmanoğlu başarılarından dolayı KOBİTEM personelini kutladı. Açılış töreni sonunda KOBİTEM'in başarılarından ötürü Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör tarafından klasik maket itfaiye aracı hediye edildi. Tören sonrası eğitimlerin yapıldığı KOBİTEM Eğitim Tesislerini gezen heyet, eğitim programı ve simülatörler ile ilgili bilgi aldı. Eğitimlerde, İtfaiyecilik Mevzuatı, Yanma ve Yangın Teorisi, Yangın Yerindeki Tehlikeler, Söndürme Maddeleri ve Teknikleri, LPG ve Doğalgaz Bilgisi, Kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme Teknikleri, Flash Over ve Back Draft Olaylarına Müdahale, Yüksek Açı Kurtarma, Trafik Kazalarına Müdahale, Enkaz ve Çökme Olaylarında Arama ve Kurtarma, Afet Yönetimi, Tehlikeli Maddelere Müdahale konularında Teorik ve Pratik Eğitimler verilecek. Eğitim kapsamında şimdiye kadar toplam 3 grupta 67 kişiye eğitim verildi. Eğitimlerin 3 haftalık periyotlar halinde Temmuz ayına kadar sürdürülmesi hedefleniyor. Eğitim programı sonunda Türkiye'nin tüm İtfaiye Teşkilatları'ndan en az bir personel bu eğitimden geçmiş olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile