Kocaeli'deki "3. Roman Festivali"

Kocaeli - Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "3. Roman Festivali" kapsamında "Roman STK'ların Kapasitelerinin Artırılması" konulu panel düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen panel kapsamında, Romanların kendi sorunlarını aktarabilecekleri STK'ların geliştirilmesine ilişkin çözüm önerileri sunuldu.

Romanlar üzerine sosyolojik araştırmalar yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Kolukırık, burada yaptığı konuşmada, Romanların, Türk toplumunun merkezinde olduğunu ve Anadolu coğrafyasının kurucu unsurları içerisinde yer aldıklarını söyledi.

Roman nüfusun, örgütlenmede çekimserlik içerisinde kaldığını ifade eden Kolukırık, son 5 yıdır Türkiye'de ortaya çıkan demokratikleşme sürecinin Romanlar açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kolukırık, Romanların Türkiye'nin farklı kamu kuruluşları ve STK'larıyla işbirliği yaptığına değinerek, daha önce Romanlar adına yapılan çalışmalarda, somut adımların ortaya konulmadığını anlattı.

Kocaeli'de gerçekleştirilen sürecin, Romanlar için bir "milat" olduğuna vurgu yapan Kolukırık, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 2023 hedefleri çerçevesinde de Roman nüfusa yönelik ciddi bir şekilde kamusal desteğin, sosyal politika olarak uygulanacağını düşünüyorum. Modern toplum, örgütlü bir toplumdur. Örgütlü olmadan hiçbir şey yapma şansımız yok. Eğer hak almak istiyorsanız, örgütlü olacaksınız ve sorunun tarafı olacaksınız. Roman deneklerinin kapasitelerini arttırması bu anlamda çok önemli."

-"Romanlar, toplumun güler yüzü"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın da Roman STK'larının kapasitesinin geliştirilmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, belediyelerin farklı toplumsal kesimlerle olan iletişimi, güçlü STK'larla yapmasının daha uygun olacağını söyledi.

Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ise Romanların toplumun 'güler yüzü' olduğunu ifade ederek, Romanların haklarını münferit olarak değil, örgütlü bir şekide aramaları gerektiğine dikkati çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile