Kocaeli'den Kisa Kisa

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Anitpark'taki Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Ilçe Kaymakami Cengiz Karabulut, törende yaptigi konusmada, muhtarlarin devlet kurumlariyla iliskilerinde araci rol oynadigini, ayni zamanda çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel ihtiyaçlarindan biri olan katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getirdiklerini anlatti.

Muhtarlik müessesesinin, toplumsal hayatin önemli yapi taslarindan olduguna isaret eden Karabulut, "Günümüzde kendini yenileyen kurumlarin basinda gelen muhtarlik, en ücra yerlesim yerine bile çagdas kamu yönetimi anlayisini tasiyarak, hem sevinçte hem de hüzünde halkinin her zaman yaninda ve hizmetindedir." dedi.

Gölcük Muhtarlar Dernegi Baskani Bilge Saral da devletin, vatandasa dokunan en sicak eli ve vatandasa yakin idari birimi olan muhtarligin, köy ve mahallelerde kamu kaynaklarinin aktarilmasi hususunda birinci derecede sorumluluk bilincinde oldugunu söyledi.

Törene, Gölcük Cumhuriyet Bassavcisi Tayfun Akbas, Ilçe Belediye Baskan Vekili Sevket Kaba, Ilçe Emniyet Müdürü Veli Sengül, siyasi parti ilçe baskanlari ve vatandaslar katildi.

- Kandira'da Muhtarlar Günü kutlandi

Kandira ilçesinde Hükümet Konagi önünde Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Namazgah Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konusan Kandira Kaymakami Mehmet Ünal, muhtarligin, Türkiye'de demokrasinin besigi olan bir kurum oldugunu belirterek, "Muhtarlardan çok büyük beklentiler oldugunu ve zorluklarini da biliyoruz. Basta belediyelerimiz olmak üzere elimizdeki imkanlarla muhtarlarimiza yardimci olmaya çalismaktayiz." dedi.

Programa, Ilçe Belediye Baskani Adnan Turan, Kandira Cumhuriyet Bassavcisi Emrah Karakoç, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

- Gazanfer Bilge Çocuk Yuvasi Sevenler Derneginden eski üyelerine plaket

Karamürsel ilçesinde faaliyet yürüten Gazanfer Bilge Çocuk Yuvasi Sevenler Dernegi, basarili çalismalari ve hizmetlerinden dolayi eski üyelerine plaket verdi.

Dernek Baskani Nuran Berk Genç, yaptigi konusmada, geçmis dönemlerde dernekte basarili çalismalara ve hizmetlere imza atmis degerli baskan ve üyelere yönetim kurulu olarak tesekkür etmek istedikleri söyledi.

Katilimlarindan dolayi herkese tesekkür eden Genç, "Umudu canli tutan, yasama gülümseyerek bakmamizi saglayan tüm üyelerimize selam olsun." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile