Kocaeli fırıncı ustası yetiştirecek

Kocaeli Meslek Eğitim Kurslarında (KO-MEK) fırıncı ustaları da yetiştirilmeye başlanacak. Bu sayede fırıncıların daha bilinçli hale getirilmesi hedefl

Kocaeli Meslek Eğitim Kurslarında (KO-MEK) fırıncı ustaları da yetiştirilmeye başlanacak. Bu sayede fırıncıların daha bilinçli hale getirilmesi hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ile yönetimini kabul etti. Başkan Karaosmanoğlu, talep olması durumunda Komek'te fırında çalışacak pişirici ve hamurkar yetiştirebileceklerini söyledi. Fırıncılar, bunun hem kalifiye eleman yetişmesinde, hem de istihdamda önemli bir çalışma olacağını söyledi.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Sarı ile yönetimi, Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Odanın çalışmalarıyla ilgili Başkan Karaosmanoğlu'na bilgi veren Sarı, fırınların yapısı, çalışma şekilleri, personel eğitimiyle ilgili bir çalışma içinde olduklarını aktardı. Sarı, yıl sonunda yapılacak bir seminerle bunu "Ekmekte sağlık ve hijyen" başlığı altında kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Fırıncıların kendi içlerine yeniklikler yapması ve ortaklık kültürünü geliştirmesi gerektiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Fırıncılarımız yapacakları çalışmalarla önlerini açmalı. Bunun için de büyümeleri gerekiyor. Personelin eğitimi çok önemli. Komek'te fırınlarda çalışacak personele eğitim verebilir, meslek sahibi yapabiliriz. Biz esnafımız için yol gösterici olmak istiyoruz." dedi. Fırıncılar, Türkiye'de bir ilk olacak bu projenin hayata geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile