Kocaeli Kent Konut İSGİP'e adını yazdırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Konut AŞ'nin, bakanlığın Avrupa Birliği programında yer alan Türkiye'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Konut AŞ'nin, bakanlığın Avrupa Birliği programında yer alan Türkiye'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (İSGİP)'ne yaptığı başvuru kabul edildi. Bundan sonra Kent Konut inşaat alanında projeye model olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Kent Konut AŞ, İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda ülke genelinde önemli bir başarıya imza attı. Kent Konut, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Avusturya İş Sağlığı Akademisi tarafından hazırlanan 'Türkiye'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (İSGİP)'ne dahil edildi.

Ülke genelinde Zonguldak, Ankara, Denizli, İstanbul illerinin yanı sıra Kocaeli'nden de 28 firmanın başvuru yaptığı projeye Kent Konut, inşaat alanında katıldı. Kent Konut, bu başarısıyla Türkiye genelinde kabul edilen 16 firma içinde yerini almış oldu.

Bakanlık ve Avrupa Birliği'ne üye ülkeler tarafından oluşturulan iki ayrı uzman heyet, Kocaeli'ne gelerek Kent Konut AŞ'nin çalışmalarını yerinde inceledi. Uzman ekibe Kent Konut'un iş sağlığı ve güvenliği alanında yaptığı çalışmaları Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat, Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ali Alp Aslan ve oluşturulan İş sağlığı ve Güvenliği Ekibi anlattı.

İSGİP, Türkiye'deki tüm işçileri kapsayan bir proje. Projeyle ilk olarak hedeflenen kitle Ankara, Denizli, Kocaeli, Kütahya ve Zonguldak illerindeki maden, inşaat ve metal sektörlerinde çalışan işçiler. 2012 yılına kadar devam edecek olan projeyle küçük ve orta ölçekli işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemlerinin uygulanması, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki profesyonellerin ve diğer uzmanların iş sağlığı denetimi, iş hijyeni, iş kazaları ve meslek hastalıkları için oluşturulan sistem ile ilgili olarak eğitilmesi hedefleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile