Kocaeli Üniversitesi Heyetinden Rektör Çomakli'ya Ziyaret

Kocaeli Üniversitesi Heyetinden Rektör Çomakli'ya Ziyaret

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile beraberindeki heyet Atatürk Üniversitesine kapsamli bir ziyaret gerçeklestirdi.

Ulusal ve uluslararasi is birliklerine devam eden Atatürk Üniversitesi, bu dogrultuda Kocaeli Üniversitesiyle birçok konu basligini kapsayan bir protokol imzaladi. Rektörlük makaminda gerçeklesen ziyarette Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ile mevkidasi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, iki kurumun ortak çalismalarini kapsayan is birligi anlasmasini imzaladi. Törende Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Elif Ögüt, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Kerem Küçük, Ar-Ge Koordinatör Yardimcisi Prof. Dr. Olcay Mert ile Atatürk Üniversitesi yönetimi hazir bulundu.

Rektör Çomakli: “Üniversitemizin Tüm Dinamiklerini Harekete Geçirdik”

Protokolün ardindan Rektör Çomakli, devrim niteligi tasiyan ve üniversiteye yeni bir vizyon kazandiran Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi hakkinda konuklariyla yapilan çalismalar hakkinda bilgi paylasiminda bulundu. Bilimsel Arastirma Projeleri (BAP) Koordinasyon Biriminde gerçeklesen toplantida üniversitenin yasamis oldugu yapisal dönüsümden bahseden Rektör Çomakli, bu kapsamda atilan adimlardan bahsetti. Üniversitenin tüm kaynaklarini harekete geçirmek ve tüm dinamiklerinden azami verim alma adina baslatmis olduklari bu hamlenin üniversitenin son yillarda elde etmis oldugu basarilarin temelini olusturdugunu aktaran Rektör Çomakli: “Gerek yükselme kriterleri ile akademik personelimizin potansiyelini ortaya çikarmada gerek patent basvurulari ile bilgiyi insanligin faydasina kullanma da gerekse arastirma-gelistirme ve projeler ile yeni ufuklar açma adina oldukça önemli olan bu vizyon hamlemizin sonucunda üniversitemiz, YÖK’ün degerlendirmeleri neticesinde Arastirma Üniversitesi olarak seçildi ve yine üniversitemizin vermis oldugu kaliteli egitim YÖKAK tarafindan tescillenerek akredite edildi” dedi.



“Yeni Nesil Üniversite Vizyonu Basariyi da Beraberinde Getirdi”

Tüm bu önemli gelismelerin, üniversitenin tüm mensuplarinin bu sürece inanmasi ve harekete geçmesiyle mümkün oldugunu belirten Rektör Çomakli, üniversitede akademik bir kültürün yayginlastigini söyledi.



Rektör Çomakli: “Yaptigimiz arastirmalar ve alaninda uzman kisilerce çizilen yol haritalari neticesinde birçok birimi hayata geçirerek bu dönüsümde aktif rol almalarini sagladik. Ayrica pasif durumda olan, atil kalan birçok birimimizi de yeniden yapilandirarak isler hale getirdik. Sadece akademik atilimlar yapmakla kalmadik ayrica üniversitemizin gerek müzeler gerek spor salonlari gerekse sosyal alanlar insa ederek daha yasanabilir bir egitim merkezi hali almasina gayret gösterdik. Geldigimiz nokta itibariyle Atatürk Üniversitesi patent ve proje basvurularinda zirvede, Arastirma Üniversiteleri arasinda ise zirveye çok yaklasmis durumdadir. Bugün atilan tüm tohumlarin gelecek süreçte meyvelerini alacagini hep birlikte görecegiz. Birçok açidan rol modeli olan üniversitemizin yüksekögretimimiz tarafindan örnek gösterilmesi bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Bu düsüncelerle bugün hem yapmis oldugumuz bu reform niteligindeki dönüsüm hamlesini yerinde görmek hem de ikili is birligini güçlendirmek adina protokol anlasmasi imzalamak üzere misafirimiz olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile beraberindeki heyete tesekkür ediyor, yapilan ortaklik anlasmasinin hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.



Rektör Cantürk: “Yapilan Çalismalar Ülke Yüksekögretimine Örnek Teskil Ediyor”

Tarihi ve kültürü ile kadim bir degere sahip olan Erzurum’da bulunmaktan ve Palandöken’in eteklerinde yer alan Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede bulunmaktan duydugu mutlulugu dile getiren Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise Kocaeli Üniversitesinde yapmayi planladiklari yeni çalismalar öncesinde Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek burada yasanan dönüsümü yerinde incelemek istediklerini belirterek elde edilen basarilarin kendileri için de ilham vesilesi oldugunu söyledi.

Gelisen ve dönüsen çaga ayak uydurmak için yenilenmenin ve ilerlemenin kaçinilmaz oldugunu aktaran Rektör Cantürk, Atatürk Üniversitesinin son yillarda yakaladigi basarinin altinda önemli bir sistemin var oldugunu, kendilerinin de bu gelisime ayak uydurma adina yapilmasi gerekenleri görmek için bu ziyareti gerçeklestirdiklerini dile getirdi.

BAP’ta gerçeklesen ziyaretin ardindan Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm vizyonu çerçevesinde açilan ya da revize ederek yeniden aktif hale getirilen birimlerde incelemede bulunan Rektör Cantürk’e eslik eden Rektör Çomakli birimler hakkinda mevkidasi ile bilgi aktariminda bulundu.

Erzurum’da olmaktan ve böylesine etkili bir dönüsümün yasandigi Atatürk Üniversitesinde insa edilen bu sistemin ülke yüksekögretimi için önemli bir deger oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Cantürk, misafirperveligi için Rektör Çomakli’ya tesekkür ederek sahsi nezdinde tüm üniversite mensuplarina tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile