Kocaeli Valisi Topaca Açıklaması

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ''Tıp Fakültesi'nin kente, Türkiye'ye ve bilime verdiği hizmet, bir anlamda üniversitenin amiral gemisi, bu kentin de marka olmaya aday en önemli değerlerinden biridir'' dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca'nın desteği ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ''Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri burs ve sosyal destek programı'' tanıtım toplantısına katılan Vali Topaca, öğrencilerin eğitim ve öğretimine destek olmak, tıp fakültesinde okuyacak olan öğrencilerin sıkıntı çekmemeleri için onlara burs bularak maddi destek yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Üniversitede, özellikle tıp fakültesinde okuyan öğrencilerin aileler için maddi açıdan daha büyük bir sıkıntılara neden olduğunu kaydeden Topaca, ''Bunu dışarıdan kentin valisi olarak ben görebiliyorum. Geliri ne olursa olsun 2 çocuğu Tıp Fakültesi'nde okuyan bir ailenin maddi açıdan sıkıntıları olur. 3 çocuğum var, bir tanesi Tıp Fakültesi'nde okuyor. Vali olarak ben de o sıkıntıyı hissediyorum. Onun için, Anadolu'da okuyan ailelerin bunu hissetmesi doğaldır'' şeklinde konuştu.

Topaca, fakültedeki çalışmalar, bilimsel ve teknik kapasitesi, donanımıyla hayal edilen projelerin gerçekleşmesi durumunda, kentin sanayi kuruluşları ve bölgesel avantajlarının yanı sıra, bilimsel olarak da tıp fakültesinin önemli bir marka olmaya aday olacağını kaydetti.

Kentin valisi olarak bu değerin geliştirilmesi açısından yapmaları gereken görevler olduğunu düşündüğünü anlatan Topaca, vilayet olarak, ''İş adamlarımızın da bu kentte çalışanlarımızın da görevleri var. Bu görev, bu fakültenin, bu üniversitenin gençlerine, öğrencilerine destek olmaktır. Bu boyutu ile baktığımız zaman, bu gerçekten önemli ve ulvi bir iş. Hepimiz öğrencilik yıllarımızı düşünüyoruz. Çok değil, 25-30 yıl önce hepimiz bu sıralarda, buna benzer yerlerdeydik. Bu sıralarda olmanın, bu yaşlarda olmanın hem güzelliklerini, hem de sıkıntılarını yaşadık'' dedi.

Tıp Fakültesinde okuyan bir öğrencinin burs almasının gayet doğal olduğunu ifade eden Topaca, öğrencilerin bunu hiç bir zaman utanacağı, sıkılacağı bir konu olarak görmemelerini istedi.

Topaca, tıp fakültesinde okumanın zor olduğunu belirterek, bu nedenle fakülte yönetimin öğrencilere destek vermek amacıyla burs kampanya başlattığını, kendisinin ve eşinin de bu kampanyaya destek verdiğini söyledi.

Topaca, toplantıya burs konusunda destek verebilecek daha fazla kişiyi davet ettiğini ancak davete gelmeyenlerin olduğunu ifade ederek, ''Onlara yeniden ulaşacağız ve bu hizmetten mahrum etmeyeceğiz. Onların da desteğini alacağız. Ben vilayet olarak 5 çocuğumuza burs vermeyi taahhüt ediyorum'' dedi.

Vali Topaca'nın eşi Sevim Topaca da öğrencilere hem maddi hem de manevi destek vermek amacıyla başlattıkları burs kampanyasına destek verenlere teşekkür etti.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğu, Dekan Şükrü Hatun, bazı iş adamları ve öğrencilerinin katıldığı toplantı sonunda bazı sanayici ve iş adamları tıp fakültesi öğrencilerine burs taahhütlerinde bulundular.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile