Koçarli'da Vatandaslar Depremzedeler Için Koyun Bagisladilar

Koçarli'da Vatandaslar Depremzedeler Için Koyun Bagisladilar

Aydin’in Koçarli Ilçesinde hayvancilik ile ugrasan 5 mahalle birleserek kendi aralarinda topladiklari 25 küçükbas hayvani depremzedeler için bagisladi.

Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrasi memleketlerinden Aydin’in Koçarli Ilçesine gelen depremzede vatandaslara Koçarli Belediyesi ve ilçe halki sahip çikiyor.

Deprem bölgesine gönderilen yardimlarin ardindan, Koçarli Ilçesine gelen depremzedelere kucak açarak barinma, yiyecek, giyim, isinma gibi acil ve kisisel ihtiyaçlarini karsilayan Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan ve Koçarlili vatandaslar birlik ve tek yürek oldu.

Koçarli ilçesinde bu kez de Yeniköy, Tekeli, Güdüslü, Biyikli, Haydarli ve Kasaplar mahallerinde küçükbas hayvancilikla geçinen vatandaslar kendi aralarinda bagis kampanyasi baslatti. Koçarli Belediyesi himayesinde, mahalle muhtarliklari isbirligi ile gerçeklestirdikleri bagis kampanyasinda toplanan 25 koyun ilçeye gelen depremzedeler için kesilecek.

“Memleketimle insanimla gurur duyuyorum"

Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, dualar ile alinan koyun bagislarin toplandigi agili ziyaret ederek bagisçilara ve tüm Koçarli halkina gösterdikleri birlik ve beraberlikten, örnek davranislarindan ötürü tesekkür etti. Kaplan, “Memleketimle ve insanimla gurur duyuyorum. Hemsehrilerimiz depremzede kardeslerimize yardim amaciyla kendi aralarinda hayvan bagisi topladilar. Hayvancilik ile ugrasan Yeniköy, Tekeli, Güdüslü, Biyikli, Haydarli, Kasaplar mahallelerimizdeki hemsehrilerimiz Ilçemizde Misafir ettigimiz depremzedelerimiz için 25 adet koyun bagisladilar. Az, çok demeden ilk günden bu yana ellerindekini depremzedelerimiz ile paylasan güzel insanlarimiza çok tesekkür ediyorum. Allah bizlere bir daha böyle acilar yasatmasin” dedi.

Toplanan hayvan bagislari ilçedeki gönüllü kasaplar tarafindan kesilip, islendikten sonra ilçeye gelen depremzedelerin yemeklerinde kullanilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile