Kocasinan Akademi Ile Hayaller Gerçek Oluyor

Kocasinan Akademi Ile Hayaller Gerçek Oluyor

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi Yakut Tesis’inde verilen kurslari ziyaret edip, el emegi göz nuru ürünleri inceledi. Kursiyerleri tebrik eden Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Akademi’de aldiklari egitimler ile hayallerini gerçeklestiren ve birbirinden güzel çalismalara imza atan kursiyerlerimizin aile ekonomilerine katki saglamalarina imkan sunmus olmak, bizleri oldukça mutlu ediyor” dedi.

Kocasinan Akademi Yakut Tesis’inde kadinlara yönelik verilen Yagli Boya Resim, Kuran-i Dogru Anlama ve Okuma, Kadin Üst Giysileri Dikimi ile Okuma Yazma Kurslarini ziyaret eden Baskan Çolakbayrakdar, kursiyerlerle tek tek sohbet etti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan’in baslattigi Okuma Yazma Seferberligi çerçevesinde Türkiye genelindeki ilk uygulamayi baslattiklarini hatirlatan Baskan Çolakbayrakdar, “Ögrenmenin yasinin olmadiginin en güzel örnegini gösteren basimizin taci büyüklerimizi tebrik ediyorum. Hatirlanacagi üzere Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ve esi Sayin Emine Erdogan hanimefendi tarafindan Okuma Yazma Seferberligi baslatilmisti. Bizler de bu kapsamda ilk uygulamayi baslatarak, okuma yazma ögrenenlere sertifika töreni düzenlemistik. Her yas grubuna hitap kursumuza katilan büyüklerimiz, ögrenmenin yasinin olmadiginin en iyi örnegini bize gösterdiler. Tesislerimize gelerek, büyük bir özveriyle gayret eden büyüklerimizi görünce bizim de sevkimiz artiyor” ifadelerine yer verdi. Kocasinan Akademi ile çok çesitli alanlarda hizmet verdiklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Akademi çatisi altinda genç, yasli, kadin, erkek olmak üzere toplumun her kesiminden herkesin kisisel donanimlarini artirmak, sakli kalmis yeteneklerini gün yüzüne çikarmak için egitim faaliyetleri yürütüyoruz. Haftanin belirli günlerinde katilim göstererek, el emegi göz nuruyla çok sayida eser ortaya koyan hanim kardeslerimizin verilen egitimlerden son derece memnun olduklarini gördük. Kursiyerlerimiz, almis olduklari egitimlerle her geçen gün daha da donanimli hale geliyor ve kendilerini gelistiriyorlar. Gerekli egitim saglandiginda ve imkan sunuldugunda çok güzel eserlerin ortaya çiktigini bizlere gösteren hanim kardeslerime kolayliklar diliyor, emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kursiyerlerden 52 yasindaki Güler Güleryüz de, kursa gelerek okuma yazma ögrendigini belirterek, “Çocukluk hayalimdi. Hayalimi gerçeklestirmekten dolayi çok mutluyum. Allah razi olsun. Bize böyle imkan taniyan Baskanimiz Sayin Ahmet Çolakbayrakdar’a çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Hatice Gümüsoluk ise çesitli nedenlerden dolayi zamaninda okuyamadigini belirterek, okuma yazma ögrenerek en büyük hayalini gerçeklestirdigini söyledi.

Kursiyerlerden 57 yasindaki Hatice Tasçi da, “Okuma yazmayi çok istiyordum maalesef çocuklugumda imkansizliklar nedeniyle okuyamadim. Küçüklügümde okula gidenleri gördügümde; beni de okula göndermeleri için aglardim. Simdi ise okumayi ögreniyorum. Okudukça mutlu oluyorum. Buradan gençlerimize seslenmek istiyorum. Lütfen çok okusunlar. Bu vesileyle Cumhurbaskanimiz Sayin Erdogan’a ve bizlere böyle bir imkan sunan Baskanimiz Sayin Çolakbayrakdar’a tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Hatun Erdogmus ise “Çocukluk istegini yerine getirmek için okuma yazma kursuna yazildim. Zamaninda ben okula gidemedigim için çok üzülüyordum. Nasip, kismet bu güneymis. Okuma yazma ögrendikten sonra günlük hayatim kolaylasti” dedi.

Kuran-i Dogru Anlama ve Okuma Kursuna katilan Hülya Yildiz; “Okudugumu artik anlayabiliyorum. Kuran-i Kerim’i tam anlamayi ve okumayi basardim. Kuran-i Kerim’i ögrenenler daha huzurlu ve mutlu oluyor. Herkesi Kocasinan Akademi’ye davet ediyorum” seklinde konustu.

Derya Basaran; “Verilen egitimler sayesinde diktigimiz dikislerle ev ekonomisine katkida bulunuyoruz. Baskanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Nevin Gündüz, resim yapmayi çok sevdigini belirterek, hizmetlerden dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.

Necla Soymazlumo ise ögrendikleriyle aile bütçesine katki sagladiklarini ifade ederek, Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile