Kocasinan Belediyesi, 'Kurban Tatbikati' Yapti

Kocasinan Belediyesi, 'Kurban Tatbikati' Yapti

Modern kurban kesim yeriyle Kayseri’de tek, Türkiye’de örnek olan Kocasinan Belediyesi, bu yil da vatandaslarin Kurban Bayramini daha saglikli ve daha huzurlu geçirmesini saglamak adina Erkilet Bülbül Pinari Mevkiindeki kurban kesim ve satis yerinde deneme kesimi gerçeklestirdi. “Kurban Bayrami’nda herhangi bir sikinti yasanmamasi adina hazirliklarimizi kurban kesimi denemesiyle sonlandirdik” diyen Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, her yil oldugu gibi bu yil da yapilan hizmetlerle vatandaslarin kurban ibadetlerini daha huzurlu bir sekilde yerine getirmelerine katki saglayacaklarini belirtti.

Kocasinan Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Abdülaziz Yildirim ile birlikte kurban kesim ve satis yeri hakkinda basin mensuplarina bilgiler aktaran Baskan Çolakbayrakdar, Kayserililere en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek adina olusturulan Erkilet Bülbül Pinari mevkiindeki mobil kurban kesim yerinin teknolojik, hijyenik, sihhi bir kesim alani olmasi ve tüm detaylarin düsünülmüs olmasi dolasiyla vatandaslarda memnuniyet olusturdugunu ve Türkiye’de bu hizmeti yapan nadir belediyelerden biri olduklarini vurguladi.

Modern ve son teknolojiye sahip kurban kesim ve kurban satis alaninda tüm hazirliklarin tamamlandigina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Kocasinan Belediyesi olarak vatandaslarimizin kurban ibadetlerini rahat, hijyenik ve huzurlu bir ortamda gerçeklestirebilmeleri için Erkilet Bülbül Pinari mevkiinde hazirlamis oldugumuz kurban kesim ve satis alaninda her sey hazir. Bu yil onuncu organizasyonumuzu gerçeklestirecegiz. Her yil edindigimiz tecrübeyle daha profesyonel bir sekilde vatandaslarimiza hizmet ediyoruz. Türkiye’de kurban hizmeti veren nadir belediyelerden birisiyiz. Kurban kesimlerinin yapilabilmesi için hazirlamis oldugumuz büyükbas için 3 adet, küçükbas için de 2 adet olmak üzere mobil kesimhanelerde gerekli çalismalarimiz tamamlandi. Su ana kadar belirli araliklarla gerçeklestirdigimiz rutin faaliyetlere, Kurban Bayrami dolayisiyla ek çalismalar yapiyoruz. Geçen yil oldugu gibi bu yilda Erkilet Bülbül Pinari mevkiinde basta olmak üzere 11 farkli noktada kesim hizmeti verecegiz. Özellikle çevremizi temiz tutmak açisindan vatandaslarimizdan belediyelerimizin kesim için önermis oldugu alanlarda kesim yapmalari noktasinda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Çünkü biz bu alanlarda temizlikle ilgili her türlü önlemleri aliyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak her türlü temizlik hizmeti ve yapilmasi gereken diger hizmetleri kesintisiz sürdürecegiz. Ayrica hemen basinda kurban satis yerimiz mevcuttur. Vatandaslarimiz buradan kurbanliklarini alabilirler. Böylelikle vatandaslarimizin daha huzurlu ve daha mutlu bir bayram geçirmesine katki sunmayi amaçliyoruz.”

Modern kurban kesim yeriyle Türkiye’ye örnek olduklarini kaydeden Baskan Çolakbayrakdar, “Bayram boyunca kesintisiz hizmetin yani sira herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için özel bir ekip kurduk. 2 ayri ekip olarak toplam 6 kisiden olusan ‘Kocasinan Kurban Timi’, bayram boyunca hizmet verecek. Bayram boyunca herhangi bir nedenle kurbanliklarini kaçiranlar 0(352) 222 70 00 numarali telefon numarasindan belediyeye ulasabiliyor. Ekiplerimiz profesyonel sekilde aninda olaya müdahale ederek kurbanligi etkisiz hale getirecektir ve sahibine teslim edecektir. Bütün gayretimiz hemsehrilerimin daha huzurlu bir sekilde ibadetlerini yapabilmeleri içindir. Bunun için Kocasinan Belediyesi olarak 7 gün 24 saat olan hizmetimiz, Kurban Bayrami öncesi devam ediyor ve bayramda da devam edecek” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar sözlerini, “Simdiden bütün vatandaslarimizin Kurban Bayramlarini kutluyorum. Saglikli, mutlu ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum” diyerek noktaladi.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi’nin Erkilet Bülbül Pinari Mevkiinde 130 bin metrekare alana kurulan ve Kayseri’de tek, Türkiye’de sayili olan kurban kesim ve satis alanlarinda hazirliklarini tamamladi. 200 adet büyükbas hayvan satis alani, 84 adet küçükbas hayvan satis alani, 3 bin araçlik otopark, 3 adet büyükbas kesim ünitesi, 2 adet küçükbas kesim ünitesi, dinlenme ve bekleme alanlari, yaklasik 400 kisi personel ile hizmet verecek olan Kocasinan Belediyesi, Erkilet Bülbül Pinari mevkiinde ve diger kesim yerlerinde kontrollü giris ve çikis noktalari olusturdu. Profesyonel bir sekilde kurban hizmeti sunan ve bu yil onuncu organizasyonunu gerçeklestirecek olan Kocasinan Belediyesi, geçen yillarda oldugu gibi ortalama 400 büyükbas ve 600 küçükbas olmak üzere yaklasik 4 bin vatandasa hizmet verecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile