Kocasinan Çözüm Merkezi Artik 3. Nesil

Kocasinan Çözüm Merkezi Artik 3. Nesil

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, 2016 yilindan bu yana çalismalarini sürdüren Çözüm Merkezi ile ilgili basin toplantisi düzenledi. Çözüm Merkez’inin vatandas ile belediye baskani arasinda bir iletisim kanali oldugunu vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, "Çözüm Merkezi’nde yalin yönetim anlayisiyla yapay zeka destekli 3. nesil yazilimimizla bürokrasiyi ortadan kaldiriyor, sorunlara aninda ve hizli çözümler üretiyoruz” dedi.

Belediye hizmet binasi seminer salonunda gerçeklestirilen basin toplantisina, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’in yani sira meclis üyeleri, belediye baskan yardimcilari ile ilgili müdürler ve basin mensuplari katildi.

Çözüm Merkezi’nin islevi ile ilgili bir sunum yapan Baskan Çolakbayrakdar, “ 25 Agustos 2016 yilinda hayata geçirdigimiz Çözüm Merkezi’mizin sekizinci yilindayiz. Çözüm Merkezi, belediyemizin hizmet zihniyetinin bir göstergesidir. Vatandasa hizmet etmenin, bu hizmeti neticelendirmenin ve sonucunda vatandas memnuniyetini ölçerek hizmet kalitesini artirmanin çabasini yansitir. Belediye ne is yapar sorusunun cevabi daima insana çikar. Belediye, insanlarin beklentilerini ve taleplerini karsilamaya çalisan, ayni zamanda bizden sonraki nesillere emanet edecegimiz çevreyi koruyan bir kurumdur. Insan ve çözüm odakli hizmetler üretiyoruz. Çözüm Merkezi, sehirde yasayan insanlarla belediye baskani ve belediye arasinda bir iletisim köprüsü olarak hizmet verir. Kayseri’nin yaklasik 1,5 milyonluk nüfusunun tamami, 222 70 00 numarali hatti arayarak bu hizmetlere ulasabiliyor. Bu, sehrin tamamina esit sekilde hizmet ulastirmanin geldigi noktayi gösteriyor. Ayrica seffaf bir sekilde taleplerinizi takip edebilme imkani sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Çözüm merkeziyle taleplere aninda yanit veriyoruz”

Çözüm Merkezi ile daha hizli iletisim ve operasyon refleksi daha yüksek belediyecilik yaptiklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Vatandasimiz, bizim bas tacimizdir. Vatandasimizi önemsiyoruz ve beklentilerini hizli bir sekilde karsilamak için Çözüm Merkezi ile sonuç odakli çözüm üretiyoruz. Özellikle pandemi süreci gibi hiç evinden çikamayan vatandasimizin yaninda olduk. Yani Kocasinan Belediyesi hiç düsünmediginiz zaman ansizin yaninizda oluyor. Sadece talep degil, zaman zaman vatandasimizin memnuniyetini ve tesekkürlerini aliyoruz. Ilçe sakinlerimiz, isteklerini yüz yüze iletebilmenin yani sira her türlü iletisim kanali; sosyal medya, Kocasinan Belediyesi’nin web sitesi, mobil uygulamali cep telefonu ve Watsapp hatti 0(352) 222 70 00’ nolu telefon numarasindan her sekilde belediyeye aninda ulasabiliyor. Kocasinan Belediyesi hem 7/24 saat çalisan bir belediye hem de 7/24 saat ulasilan bir belediyedir” diye konustu.

“Yalin yönetim hamlesi yapay zeka destekli karar mekanizmasi”

Yeni bir uygulamayi daha hayata geçirdiklerinin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, “Çözüm Merkezi, 8. yilinda 3. nesil bir yazilim haline geldi. Telefonla olayi anlatan bir fotograf çekildiginde, tüm iletisim kanallarini kullanarak bürokrasiyi ortadan kaldirip dijital ve hizli bir sekilde çözüm üretiyoruz. Yapay zeka, gelen talepleri çözümleyip ilgili birime yönlendiriyor. Dünyada yalin yönetim konusulurken, biz de belediye olarak her kategoride yalin yönetimi esas aliyoruz. Yapay zeka destekli karar mekanizmasi, sorunlari ciddi anlamda çözüme ulastiriyor. Bölgelere göre isi haritasiyla olusan talepleri noktasal bazda görerek harekete geçiyoruz. Çözüm Merkezi olarak yeni teknolojileri yakindan takip ediyor, sürekli yenileniyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile