Kocasinan'da Anadolu'nun Ilk Medresesi Yeniden Hayat Buluyor

Kocasinan'da Anadolu'nun Ilk Medresesi Yeniden Hayat Buluyor

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, 2024 yilin ilk mesai gününde yilin ilk müjdesini verdi. “Hizimiza hiz katarak, çalismalarimiza devam ediyoruz” diyen Baskan Çolakbayrakdar, istimlak çalismalari tüm hiziyla devam ettigi ve Anadolu’da ilk olan 8 asirlik Hoca Hasan Medresesi’ni çalismalarla entelektüel kesimin mekâni olabilecek bir yer olarak tasarladiklarini söyledi.

Kocasinan bölgesinde bulunan tarihi yapilari ve mekanlari, restorasyon çalismalarla aslina uygun bir görünüme kavusturduklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, tarihi yapilari ve mekanlari, sehrin gündelik hayatinin ayrilmaz parçasi haline getirerek, gelecek nesillere aktarilacaginin altini çizerek; "Yeni bir yila ve yeni bir güne, ‘Bismillah’ diyoruz. Bütün birimlerimizle çalismalarimizi artirarak devam ettiriyoruz. Hizimiza hiz katarak, 2024 yilinda da hemserilerimize daha iyi hizmet sunabilmenin ve onlarin ihtiyaçlarini yerine getirmenin çabasi ve gayreti içerisindeyiz. Bu noktada Hoca Hasan Medresesi Projesi çerçevesinde kamulastirma çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Projemiz ile 1193 yilinda Selçuklu Sultani 2’inci Kiliç Arslan’in oglu Hoca Hasan tarafindan yaptirilan Hoca Hasan Medresesi’ni restore ederek, günümüze kazandirmis, ayrica bizden sonraki kusaklara da kültür mirasi olarak birakmis olacagiz. Kocasinan Belediyesi olarak birçok alanda yaptigimiz çalismalardan bir tanesi de tarihi ve kültürel eserlerin günümüze kazandirilmasi için yapilan çalismalardir. Medrese ile ilgili çalismamiz da geçmisimizi gelecege tasima adina yapmis oldugumuz önemli çalismalardan bir tanesidir. Bu çerçevede istimlak çalismalarin devam ettigi medrese projemizi entelektüel camianin mekani olabilecek bir yer olarak tasarliyoruz. Gençlerimizin, buraya gelip, kitap okuyabilecegi ve ders çalisacagi bir mekan olacak. Medreseyi çalismalarimizla aslina uygun bir sekilde restore ederek, günümüze kazandiracagiz. Tarihi degerlerimizi korumak gelecege tasimak adina simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da çalismalarimiza devam edecegiz. Yapilan çalismalar, sehrimize hayirli olsun. Hizimiza hiz katarak, çalismalarimiza devam ediyoruz. 2024 yilinin, hayirli, ugurlu ve bereketli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, Kayserililere daha güzel hizmetler sunabilmek için yogun gayret sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile