Kocasinan'da Çocuklar, Geri Dönüsüm Ve Sifir Atik Bilinciyle Büyüyor

Kocasinan'da Çocuklar, Geri Dönüsüm Ve Sifir Atik Bilinciyle Büyüyor

Kocasinan Belediyesi, geri dönüsüm ve sifir atik konusunda bilinçlenmeyi ve çevre konusunda daha duyarli olmayi saglamak amaciyla ögrencilere yönelik egitim seminerleri düzenliyor. Yeni dönemde de çevre belediyeciligini ön planda tutan projeler hazirlayan Kocasinan Belediye Baskani ve Baskan Adayi Ahmet Çolakbayrakdar, çevreyi korumak ve atiklari ekonomiye yeniden kazandirabilmek amaciyla ögrencilere yönelik bilinçlendirme çalismasi yürüttüklerini söyledi.

Çevre dostu belediyecilik anlayisiyla projeler ve hizmetler ortaya koyduklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak çocuklara çevre bilincini asilamak için miniklere geri dönüsüm semineri verdiklerini ifade ederek, “Çevre bilincini çocuklara küçük yasta vermeyi amaçliyoruz. Geri dönüstürülebilir; cam, plastik, metal ve kagit gibi degerli atiklarin ekonomiye nasil geri kazandirildigini gelecek nesillere anlatmak, onlara saglikli ve yasanabilir bir çevre birakmak amaciyla bilgilendirme çalismalari yapiyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha iyi imkan ve mekanlar birakmak, belediyeler olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Dogal kaynaklarin sinirsiz olmadigi, israf edildigi takdirde bir gün tükenecegi göz önünde bulunduruldugunda geri dönüsümün ve Sifir Atik Projesi’nin öneminin çok daha net biçimde anlasilacagini anlatiyoruz. Iste bu gerçegi çocuklarimiza, çocuklarimiz vasitasiyla da anne ve babalarina aktararak hem bugünü hem de yarinlari kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kocasinan Belediyesi olarak dönüstürülebilir atiklarin geri kazanimi, dogal kaynaklarin korunmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için yogun çalismalar sergilediklerine dikkati çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Gelecek nesillere daha iyi imkanlar birakmak için gelecegin sahibi çocuklarimizi bilinçlendirme çalismalarimiz devam ediyor. Çevreye karsi duyarlilik gösteren herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kocasinan Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan organize edilen egitim seminerleri kapsaminda Ugurevler Mahallesi’nde bulunan Sehit Üstegmen Ümit Bekem Ilkokulu’nda gerçeklestirildi.

Çevre Mühendisi Ahmet Usta ile Onur Özden tarafindan geri dönüsümün önemi konusunda verilen egitimi minik ögrenciler ilgiyle izledi. Ambalaj atiklarinin toplanarak ekonomiye tekrar kazandirilmasi yönünde konulari slayt esliginde ögrencilere anlatan Usta ve Özden, daha saglikli ve daha yasanabilir bir çevre için uyulmasi gerekenler konusunda faydali bilgiler verdi.

Sehit Üstegmen Ümit Bekem Ilkokulu Müdür Yardimcisi Sinem Emre ise, ögrencileri geri dönüsüm hakkinda bilgilendirdigi ve onlara çevre bilinci asiladigi için Kocasinan Belediyesi çalisanlari ile Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile