Kocasinan'da Gençler Teknolojiyle Yarisacak

Kocasinan'da Gençler Teknolojiyle Yarisacak

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle ortaokul ve lise ögrencilerine yönelik düzenlenen ve toplam 235 takimin 12 farkli kategoride yarisacagi Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) basladi. Büyük ve güçlü Türkiye için gençlerin büyük ümit vadettigini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, KOCAFEST sayesinde gençlerle birlikte hem akilli sehirler kurgulayacaklarini hem de Türkiye’yi gelecege tasiyacak teknolojik donanimli yeni bir Türkiye insa edeceklerini söyledi.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alani’nda düzenlenen KOCAFEST’e Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay, Kayseri Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kadin Kollari Baskani Meral Kosar, sivil toplum kuruluslari, il müdürleri, oda baskanlari, meclis üyeleri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri, meclis üyeleri, ögretmenler, ögrenciler ve aileleri ile vatandaslar katildi.

Kocasinan Belediyesi olarak hayatin her alaninda yer aldiklarini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, "3 yil öncesinde baslamis oldugumuz bir etkinligin bu yil üçüncüsünü gerçeklestirmis olmak hakikaten farkli bir keyif. Karsimda piril piril gençleri, ülkemizi, sehrimizin gelecegi evlatlarimizi görüyor olmak bambaska bir sey. Buradaki amacimiz gençlerin eglenerek teknolojiyle bulusmasi, gençlerin festival havasi içerisinde neler yapabilecegini yedi düvele göstermeleriydi. Geldigimiz noktada gençlerimizin neler yaptigini beraber izlemis olacagiz. Biz belediyeyiz; belediye olarak yapmamiz gereken rutin hizmetlerimizi her alanda en iyisini yapmanin kaygisi içerisindeyiz. Ama bizim daha büyük bir kaygimiz var; o da gençlerimiz. Onlarin daha donanimli bir sekilde yasamalarini saglayacak ortami hazirlamak, daha donanimli sekilde gelismelerini saglayacak imkanlar saglayabilmek. Bunun için festivaller yapiyoruz, gençlere firsat vermenin önünü açiyoruz. Egitimde firsat esitligini saglamak için 44 okulumuz içerisinde 235 takima ulasmis oldugumuz bu günde çalismalarin hepsini teker teker hayata geçirmenin kaygisi içerisindeyiz. Önceligimiz gençlerimiz, önceligimiz istikbalimiz. Bu noktada onlar için ne yapilmasi gerekiyor ise onu en iyi sartlarda yapabilmenin kaygisi içerisindeyiz. Imkan verilirse neler yapilabilecegini gösterdikleri için tesekkür ediyorum. Çünkü simdiye kadar hangi etkinlikte onlara firsat vermissem, her seferinde yüzümüzü ak çikardilar, basimizi dik ettiler. Biz istiyoruz ki artik teknoloji hayatin bir parçasi. Teknoloji gündelik yasamimizin her alaninda var. Bu teknolojiyi de kullanir vaziyette 7’den 70’e herkes istifade ediyor. Teknolojiyi bagimlilik olarak degil de hayati kolaylastiracak sekilde kullanabilecek hale getirmenin kaygisi içerisindeyiz. O zaman bizim yapmamiz gereken çocuklarimiza daha fazla imkan saglamak ve gençlerin yapacaklariyla birlikte hem akilli bir sehir kurgulamak hem de Türkiye’yi gelecege tasiyacak teknolojik donanimli gençlerin bu teknolojiyi kullanarak insa edecekleri yeni bir Türkiye’yi kurgulamak. Bundan dolayi da bütün çocuklarimiza basarilar diliyorum" dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, TEKNOFEST’in yolunun Kocasinan Belediyesi’nin yapmis oldugu KOCAFEST’ten geçtigini vurgulayarak, "Öncelikle anlamli çalisma yaptigindan dolayi baskanimizi tebrik ediyorum. Bilim ve teknoloji isiginda gelecegin isigi olan TEKNOFEST’e tasiyan KOCAFEST’e katilan gençlerimizi tebrik ediyorum. Kayseri’ye yakisan bu tur etkinliklerle bilim ve teknoloji isiginda gelecegin gençlerini daha iyi noktalara tasimak için el ele, gönül gönülle vermek suretiyle çalismalarimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, Kocasinan Belediyesi’nin dinamik bir belediyecilik hizmeti verdigini ifade ederek, "Kocasinan’da Ahmet Çolakbayrakdar’in büyük destekleri ve çalismasiyla KOCAFEST gibi bir gerçek var. Artik Kocasinan’da teknolojiyle yarisan, üreten ve bir an önce o gün gelsin diye beklenen KOCAFEST var. Kayseri Valisi olarak KOCAFEST’in burada olmasindan dolayi çok büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü Kayseri’nin çalisan vatansever gençleri, teknoloji yarismalarina çok yakisiyor ve buradan çok basarili çalismalara imza atacak gençlerin çikacagina inaniyorum. Yarisma baslasin diyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan yarismaya katilan 235 takimin projelerinin incelenmesi ile program sona erdi. 235 takimin 12 farkli kategoride yarisacagi ve 3 gün boyunca sürecek olan KOCAFEST’te dereceye girenler ögrencilere 25 Mayis Cumartesi günü ödülleri verilecek. KOCAFEST’e katilan takimlar ise söyle:

"Çizgi Izleyen (Temel Seviye), Çizgi Izleyen (Ileri Seviye), Hizli Çizgi Izleyen, Tasarla-Çalistir, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Çözen (Temel Seviye), Labirent Çözen (Ileri Seviye), Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Hackhaton, LEGO, Mini Sumo, IHA (Ortaokul ve Lise) olmak üzere toplam 12 kategoride yarisacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile