Kocasinan İlçesinin Tarımsal Alt Yapısı Değerlendirildi

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kocasinan Kaymakamlığı ve Kocasinan Ziraat Odası ile ortaklaşa Kocasinan ilçesinin tarımsal alt yapısını değerlendirdi.

Kayserigaz Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kocasinan ilçesinin tarımsal altyapısının ele alınacak toplantıda, köy muhtarlarının sorunlarını dinleyeceklerini kaydetti.

Kayacan, tarımın alt yapısı ve 2013 yılında yapılan çalışmaları da değerlendireceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Buradaki çalışmanın amacı, 2013'te yaptığımız çalışmaların bir değerlendirmesini yapmak ve 2014 yılıyla ilgili planlamaları yapmaktır. Bu kapsamda biz devlet olarak değişik zamanlarda bir araya geliyoruz ama köy muhtarlarımıza burada söz vereceğiz. Bizler, köy muhtarlarımızın konuşmasını isteyeceğiz. Muhtarlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını ve önerilerini dinleyeceğiz. Bu toplantı 2014'te yapacaklarımız için bize bir yön verecek."
Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş ise tarımla ilgili meseleleri masaya yatıracaklarını belirterek, şunları söyledi:
"İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizin düzenlediği bu toplantıda, tarımla ilgili meselelerimizi tartışacağız. Kayseri, sanayi ve ticaretle tanınıyor. Biz Kayseri'de tarımın ikinci hatta birinci sıraya gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Kayseri'de ciddi bir kuraklık sorunu var. Mazot, gübre ve yem fiyatları da oldukça pahalı. Bütün bunları toplantıda dile getireceğiz. Çiftçimiz, devletini, milletini sever. Zarar da etse üretimine devam eder ve devletimizin yanında yer alır. Onun için burada da devletimizle birlikte sıkıntılarımıza ortak bir çözüm bulmaya çalışacağız."
Toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Kocasinan tarımıyla ilgili rakamsal bilgiler verdi.
Programa, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, köy muhtarları ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile