Kocasinan'in Türkiye'de Ilk Olan Glütensiz Çalismalari, TBMM'de Gündem Olusturdu

Kocasinan'in Türkiye'de Ilk Olan Glütensiz Çalismalari, TBMM'de Gündem Olusturdu

AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, Kocasinan Belediyesi’nin çölyaklilara yönelik Türkiye’de ilk olarak hayata geçirdigi çalismalari, TBMM’nin gündemine tasidi ve övgüyle bahsetti. Milletvekili Bayar Özsoy’a tesekkür eden Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar ise “Ilkleri biz yaptik, yine biz yapacagiz. Her alanda Türkiye’ye model ve örnek olmaya devam edecegiz” dedi.

Kocasinan Belediyesi’nin çölyaklilara yönelik Türkiye’de ilk olarak hayata geçirdigi hizmetleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine tasiyan AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, “ 9 Mayis Dünya Çölyak Günü vesilesiyle, Çölyak hastaliginin farkindaligini artirmak ve glütensiz yasami desteklemek adina Gazi Meclisimiz çatisi altinda bizler de; Kayseri Büyüksehir Belediyemizin ve Kocasinan Belediyemizin çölyak hastalarina yönelik sunmus olduklari hizmetleri dile getirdik. Özellikle glütensiz ürünler, Kocasinan Belediye’miz fark doguran projelerinden birine konu oldu. Devletin bir eli olan Kocasinan Belediyesi, çölyak hassasiyeti olan ve ihtiyaç sahibi görülen yüzlerce aileye ulasilmasi güç alinmasi oldukça maliyeti ürünlerden olusan gida paketlerini her ay düzenli olarak teslim ediyor. Ayrica Kocasinan Belediyemiz, Türkiye’de ilk olan Glütensiz Kayseri Mutfagi ile de çölyakli hastalarimiza hizmet etmeye devam ediyor. Kayseri’de ve özelde Kocasinan’da yasamanin ayricalik oldugunu Kocasinan Belediyesi araciligiyla bir kez daha tüm vatandaslarimiza hayatin her alaninda destegimizin devam edecegini belirtiyor, tüm çölyak hastasi vatandaslarimiza Allah’tan acil sifalar diliyorum. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Memduh Büyükkiliç ile Kocasinan Belediye Baskanimiz Ahmet Çolakbayrakdar’a göstermis olduklari gayret ve hassasiyet için yürekten tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar ise vatandasin sesi olan AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy’a tesekkür ederek, “Ilkleri biz yaptik, yine biz yapacagiz. Her alanda Türkiye’ye model ve örnek olmaya devam edecegiz. 2017 yilinda ilk olarak baslattigimiz glütensiz ürün paketi çalisma, TBMM’de olusturulan Arastirma Komisyonu’nun incelemesi ve ardindan Türkiye’deki diger belediyelere örnek olmasi ne denli isabetli hizmetin yapildiginin göstergesi oldu. Türkiye’de diger belediyelere örnek olan uygulamayla o dönem ilçe genelinde ikamet eden 60 çölyakli aileye destek olurken bugünlerde 230 çölyakli aileye, çölyak paketi dagitiyoruz. Bunun yani sira farkli projeler üretmeye çalisiyoruz. Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Glütensiz Kayseri Mutfagi’ Proje’miz, hem glüten hassasiyeti olan vatandaslarimiza hem de glütensiz ürünleri tüketmeyi yasam biçimi haline getirenlere yönelik bir çalismadir. Vatandaslarimiz yogun bir sekilde glütensiz ürünler kullanmayi talep ediyor. Bu projeyle hem çölyakli aileler hem de saglikli beslenmek isteyenler faydalanabiliyor. Bizim gayretimiz, toplum içerisinde bizden farkli yasayan vatandaslarimizi, Kayseri çatisi altinda toplayabilmektir” ifadelerini kullandi.

Öte yandan ömür boyu diyet zorunlulugu olan çölyaklilar için de ayricalikli bir ilçe haline getiren Kocasinan Belediyesi, çölyak hassasiyeti bulunan 230 vatandasa glütensiz ürün paketini düzenli olarak dagitmaya devam ediyor. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nün hazirladigi glütensiz ürün paketlerinin içerisinde; kek unu, hamur isi unu, nisastali karisimi, kakaolu çitir top, burgu makarna, spagetti, sehriye, köftelik bulgur, findik ezmesi, portakalli mini kek ve susamli çubuk kraker gibi glüten içermeyen yiyecekler bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile