Kocasinanli Çocuklar Milli Degerlere Bagli Yetisiyor

Kocasinanli Çocuklar Milli Degerlere Bagli Yetisiyor

Kocasinan Belediyesi tarafindan 2017 yilinda milli ve manevi degerlere bagli nesiller yetistirilmesi amaciyla kurulan Kocasinan Çocuk Kulübü üyeleri, Degerler Egitimi kapsaminda Milli Mücadele Müzesini ziyaret etti. Çocuklar için pozitif ayrimcilik yaptiklarini belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, milli ve manevi duygularin çocuklarin hayatinda saglamlasmasi için birbirinden özel çalismalara imza attiklarini vurguladi.

Kocasinan Belediyesi olarak çocuklara yönelik projelere ayri bir önem verdiklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar; “Gelecegin teminati yavrularimiz için proje üretirken onlarin fiziksel ve zihinsel gelisimlerine katkida bulunmak için Çocuk Kulübümüzü kurduk. Çocuk Kulübümüzle farkli etkinlikler düzenleyerek, çocuklarimizi hem bilgilendiriyor hem de eglendiriyoruz. Özellikle kulübümüzle vatan sevgisi, millet ve bayrak bilincini, gelecegin teminati olan çocuklara ve gençlere aktariyoruz. ‘Geçmisini bilmeyen gelecegini bilemez’ anlayisiyla gelecegimizi daha emin adimlarla kurmak için geçmisimizi her zaman bilmeliyiz ve hatirlamaliyiz. Köklü tarihiyle ‘Makarr-i Ulema’ sehri olarak da bilinen Kayseri’mizin yeni yüzünü her seyiyle gelecege daha iyi hazirlamaliyiz. Bu kapsamda milli ve manevi kültürümüzü yasatmak ve gelecege aktarmak için Çocuk Kulübümüzün üyelerini Türkiye’nin en önemli müzelerinden olan Milli Mücadele Müzesini gezdirdik. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarinlari olan evlatlarimizin daha iyi bir sekilde yetisebilmesi içindir. Gelecegimizin teminati her bir çocugumuz, bizim için ayri bir deger ve zenginliktir. Biz onlarin gelecegi adina yarinlarda huzurlu ve mutlu olmalari için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü tarafindan tarih bilincini canli tutma amaciyla düzenlenen müze gezisinde çocuklar, ilk defa müze görmenin heyecanini ve keyfini yasadi. Milli Mücadele Müzesini ziyaret eden çocuklar, Kocasinan Belediyesi Kültür Isleri Müdürü Ibrahim Özcan ve egitmenler tarafindan müze hakkinda detayli bilgilendirildi. Tarihe yolculuk yapan ve geçmise isik tutan belge ve esyalari yakindan gözlemleyen çocuklar, hatira fotografi çektirerek ani ölümsüzlestirmeyi de ihmal etmedi. Çocuklar da mutluluklarini dile getirerek, kendilerine böyle bir hizmet sunuldugu için Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile