Kocasini Öldüren, Kendini Yatalak Birakan Katile 16 Yil Hapis Cezasi Verilmesine Isyan Etti

Kocasini Öldüren, Kendini Yatalak Birakan Katile 16 Yil Hapis Cezasi Verilmesine Isyan Etti

Adana’da klima tamiri nedeniyle kocasi öldürülen kendisi de yatalak birakilan kadin, katile iyi hal uygulanarak 16 yil hapis cezasin verilmesine tepki gösterip, “Biz ömür boyu hapis beklerken bu karar ile bir kez daha yikildik” dedi.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde 19 Ocak 2022’de meydana geldi. Iddiaya göre, Ibrahim Koga (45) evindeki klimasi bozulunca tamirat için ayni mahallede oturan Murat T’yi çagirdi. Eve gelen Murat T’nin (28) tamirini yaptigi klimadaki ariza devam edince Koga, bu kez de servis ekibi çagirdi. Servis elemanlari klimada bir parçanin eksik oldugunu söyledi.

Koga ise Murat T’ye "Klimamdan malzeme çalmissin" diye tepki gösterdi.

Olaydan bir gün sonra Murat T., kebap yemek için Ibrahim Koga’nin evinin bulundugu sokaga gitti. Burada karsilastigi Koga ailesiyle tartismaya baslayan Murat T., belindeki tabancayi çikarip ates etti. Silahtan çikan kursunlar Ibrahim Koga’nin gögsüne, esi Hayat Koga (45) ile oglu Sehmuzcan Koga’nin (18) ise bacaklarina isabet etti. Koga ailesi kanlar içerisinde yere yigilirken, zanli Murat T. ise olay yerinden kaçti. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik görevlileri, ilk müdahalelerini yaptigi yaralilardan Ibrahim ile esi Hayat Koga’yi ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi’ne, Sehmuzcan Koga’yi ise Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne götürdü. Olayla ilgili çalisma yapan Cinayet Büro Amirligi ekipleri, Murat T.’yi evine yapilan baskinda yakaladi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Murat T., çikarildigi mahkemece tutuklandi. Yaralilardan Hayat Koga ile oglu Sehmuzcan Koga taburcu edilirken, Ibrahim Koga tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. Hayat Koga ise olayda sonra sakat kalip yataga mahkum oldu. Sanik Murat T. ise müebbet hapis cezasi istemiyle yargilanmaya basladi.

Yargilanma sonucunda Murat T. iyi hal indirimi alarak ömür boyu hapis cezasi yerine 16 yil hapis cezasina çarptirildi.

Olaydan sonra diz kapagindan yaralandigi için yatalak kalan Hayat Koga, ”Mahkeme gerçeklesti, kizlarim mahkemeye gittiler ben dayanamadigim, tansiyonum yükseldigi için gitmeme izin vermediler. Mahkemede hakimin kalpten konusmadigini düsünüyorum eger kalpten konusmus olsaydi bugün o katile iki müebbet verirlerdi. Müebbetin birini esim için digerini de benim ayagim için verirlerdi. Demek ki adalet sistemi yokmus, adalet olmus olsaydi benim elimden tutardi, benim gibi nice insanlar var. Benim esimi vurdu, kasten öldürdü. Çinar agacimi öldürdü parçaladi, sonra ogluma sonra bana çevirdi gözünü.

Koga, söyle devam etti:

“Esimin ölümünün cezasi 16 sene, adalet bu mu 16 sene mi? 16 sene boyunca cezaevinde yatacak sonra çikacak elini kolunu sallayarak disarda gezecek. Ben gerçekten adalet istiyorum. Oglumu vurdu, oglum sakat kaldi, doktorlar ayagi kesilecek dedi.

Kizimin kafasina kabza ile vurdu, kizimin kafasini paramparça etti, kizim hala aci çekiyor bu yüzden. Diger kizim aglaya aglaya gözleri küçüldü, çocuklarim olayin oldugu yere gitmiyor, oraya baktikça babalarini hatirliyorlar. Gerçekten benim içim aciyor, esim için adalet istiyorum. Ne kelime kullanacagimi bilmiyorum. O kadar kötü davrandi ki devlet bana, ben sadece adalet istiyorum. Ayagim için bir sene vermis hakim, cinayetten dolayi 11 sene vermis. Adalet bize çok kötü davrandi, ben müebbet istiyorum, en az iki müebbet istiyorum. Bütün anneler bana destek olsun, benim gibi böyle yarasi olan anneler destek olsun bana. O katil çikmasin içerden. Ben iki çocugumla tehdit ediliyorum halen, karsi taraf beni ve çocuklarimi tehdit ediyor hala. Ben hayatim boyunca desteksiz yürüyemeyecegim artik. Ayagima her baktigimda içim aciyor. Bana para teklif ettiler. 5 milyon Türk lirasi, ev, araba teklif ettiler bana. Insan hayati bu kadar ucuz mu?”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile