Koçhisar Baraji Isale Hatti Için Acil Kamulastirma Karari Alindi

Koçhisar Baraji Isale Hatti Için Acil Kamulastirma Karari Alindi

Çorum’un içme suyu problemini ortadan kaldiracak olan Koçhisar Isale Hatti Projesi’ne Cumhurbaskanligi karariyla acil kamulastirma karari çikti.



Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’in seçim dönemi taahhütleri arasinda yer alan Koçhisar Isale Hatti’nda çalismalar tüm hiziyla devam ederken Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan süreci hizlandiracak kamulastirma karari geldi. Koçhisar Isale Hatti Projesi’nin, Çorum’un gelecek yillarda içme suyu sikintisi yasamamasi için hayati öneme sahip bir proje oldugunun altini çizen Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Çalismalari belediye olarak çok siki takip ediyoruz. Yüklenici firma da burada gerçekten güzel is çikartiyor. 53 kilometre uzunlugunda olan hattimizin bugüne kadar 32 kilometrelik kismi tamamlandi. Is gerçeklesmesi olarak da yüzde 70’i tamamlandi. Geriye kalan 21 kilometrelik kismin bir an önce tamamlanmasi için kamulastirma yapilmasi gerekiyordu. Bu da sürecin uzamasina sebep olacakti. Koçhisar Isale Hatti için çikan acil kamulastirma karari ile Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in sehrimize yapilan tüm yatirimlarda oldugu gibi burada da tam destegini gördük. Resmi Gazete’de yayinlanan Koçhisar Ishale Hatti için acil kamulastirma karari ile süreç daha da hizlanacak ve Eylül ayi sonlarinda sehrimiz Koçhisar’dan gelen su ile bulusacak.” dedi.



Kamulastirma probleminin Koçhisar’da süreci uzatacak iken Cumhurbaskani tarafindan acil kamulastirma karari verilmesinin kritik noktada çok güzel bir karar oldugunu söyleyen Baskan Asgin, Koçhisar Ishale Hatti için çikartilan acil kamulastirma karari için basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile