Koday, Erzurum’un Turizm Potansiyelini Anlattı

Koday, Erzurum’un Turizm Potansiyelini Anlattı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Dr. Saliha Koday, “Erzurum ili doğal, tarihi ve kültürel çekicilikler bakımından zengindir. Bu çekiciliklerin tanıtımının yapılması halinde, turizmin il ekonomisine yapacağı katkı giderek artacaktır” dediKültür Merkezi 'nde düzenlenen konferansta Koday, Erzurum 'un turizm potansiyelini anlattı. Erzurum 'un fiziki-coğrafi özelliklerinin turizm adına önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Koday, Erzurum 'un doğal turizm çekiciliklerini, klimatik kaynaklar, termal kaynaklar, trekking, rafting, Tortum gölü ve şelalesi, mağaralar ve biyo çeşitlilik olarak sıraladı.

ERZURUM 'UN TURİZM CAZİBESİ

Erzurum 'un, tarihi ve kültürel dokusu bakımından da önemli bir turizm çekiciliğine sahip olduğunu ifade eden Koday, şunları kaydetti:

“Erzurum turizm açısından doğal, tarihi ve kültürel bakımdan zengin bir potansiyele sahiptir. Erzurum kentinin geçmişi MÖ. 4000 'li yıllara dayanmaktadır. Birçok medeniyete beşiklik etmiş olan bir yerleşme yeri olması ona zengin bir tarih ve kültür mirası bırakmıştır. Hurriler, Urartular, İskitler, Medler, Persler, Araplar, İranlılar, Sasaniler, Romalılar ve Bizanslılar dönemini yaşayan Erzurum 'da bu dönemlere ait kale, kilise, manastır, kaya mezarı, arkeolojik siteler ve yapı kalıntıları bulunmaktadır. Bunun yanında Saltuklu, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı dönemlerine ait oldukça zengin bir mimarlık kültürüne de sahip olan Erzurum 'da bugün canlı biçimde yaşayan camiler, köprüler, hanlar, hamamlar, köşkler, bedestenler bulunmaktadır. Ayrıca halk kültürü, el sanatları, yemekleri, gelenek ve görenekleriyle zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Bu zengin tarih ve kültür varlıkları yanında kış turizmi açısından da büyük bir potansiyele sahip olan Erzurum 'un doğal turizm zenginlikleri de büyük önem taşımaktadır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile