Kofçaz'da Muhtarlara Su Depolari Temizligi Ve Kanser Taramasi Bilgilendirmesi

Kofçaz'da Muhtarlara Su Depolari Temizligi Ve Kanser Taramasi Bilgilendirmesi

Kirklareli’nin Kofçaz ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarina yönelik su depolari temizligi, klorlanmasi, içme sulari dezenfeksiyonu ve KETEM temas noktasi ile kanser taramalari hakkinda bilgilendirme yapildi.

Kirklareli’nin Kofçaz ilçesinde, Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Baskan Vekili Fatma Akyüz ve Kofçaz Toplum Sagligi Baskani Cevat Atalay tarafindan köy ve mahalle muhtarlarina yönelik su depolari temizligi, klorlanmasi, içme sulari dezenfeksiyonu ve KETEM temas noktasi ile kanser taramalari hakkinda bilgilendirme yapildi.

Bilgilendirme etkinliginde, su depolarinin düzenli olarak temizlenmesi ve klorlanmasinin içme suyu kalitesini ve halk sagligini nasil koruyacagi konusunda detayli bilgiler verildi.

Ayrica, içme sularinin dezenfeksiyon yöntemleri ve saglikli su tüketiminin önemi vurgulandi. Muhtarlar, kendi bölgelerindeki su depolarinin düzenli olarak bakimini yapma ve klorlama islemlerini gerçeklestirme konusunda tesvik edildi.

Bunun yani sira, KETEM temas noktalarinin isleyisi ve kanser taramalarinin önemi hakkinda muhtarlara bilgi verildi.

Kanserin erken teshisinin tedavi sürecindeki hayati rolü anlatildi ve köylerde yasayan vatandaslarin düzenli taramalara katilmalarinin tesvik edilmesi istendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile