'Kök Hücre Sempozyumu' gala yemeği ile sona erdi

Samsun Kök Hücre Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen '1. Ulusal Katılımlı Kök Hücre Sempozyumu' gala yemeği ve ödül töreni B

Samsun Kök Hücre Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen '1. Ulusal Katılımlı Kök Hücre Sempozyumu' gala yemeği ve ödül töreni Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirildi.

Gala yemeği ve ödül törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Omu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, sempozyumun ulusal ve uluslararası konukları ve öğretim üyeleri katıldı. Yemek öncesi, Prof. Dr. Sevim Balcı tarafından hazırlanmış olan, 'Başkan: Prof. Dr. Gülsen Ökten' konulu slayt gösterisi sunuldu. Kendisi için hazırlanmış slayt gösterisinden çok duygulandığını belirten Prof. Dr. Gülsen Ökten, Prof. Dr. Sevim Balcı'ya teşekkür plaketi verdi. Ayrıca poster ve sözel bildiri ödülleri de sahiplerini buldu, sempozyuma katılan yerli ve yabancı konuklara plaketleri verildi.

Poster bildiri ödüllerinde Özlem Bingöl Özakpınar, 'Hematopoetik kök ücrenin ex vivo olarak megakaryosite farklılaştırılması' konulu posteriyle birinci, 'Sıçan siyatik sinir zedelenmesinde farklı zamanlarda mezenkimal kök hücre uygulama etkilerinin karşılaştırılması' konulu posteri ile de Teoman Karahasanoğlu ikinci oldu.

Sözel bildiri ödüllerinde ise 'Kornea epitelinin onarımında mezenkimal kök hücre, keratinosit büyüme faktörü-2 ve otolog serum kullanımı' konulu sözel bildirisiyle Ferda Alpaslan Pınarlı birinci, 'Mezenkimal kök hücrelerine kalıcı gen aktarımında ön gösterge olarak telomeraz enzim aktivitesi kullanılabilir mi?' konulu sözel bildirisiyle Gökhan Duruksu 2., 'Perforator bazlı fleplerde iskemi reperfüzyon hasarına mezenkimal kök hücre ve sildenafilin flep yaşabilirliğine etkisi' konulu sözel bildirisiyle Osman Kelahmetoğlu ve 'İpek-Fibroin doku iskelelerinde kök hücrelerin kondrogonez potansiyellerinin araştırılması' konulu sözel bildirisiyle Seda Tığlı üçüncülüğü paylaştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile