Kadirli’ye bağlı Avluk Köyü sınırları içerisinde kalan Kokar Kaplıcası’na, başta Adana ve İçel olmak üzere çevre illerden yoğun bir turist akını yaşanıyordu. Kadirli’ye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcadaki suyun kükürt oranının yüksek olması ve yine suyun kendine has kokusu nedeniyle de halk arasında, ’Kokar’ olarak biliniyor. Temelinde Roma hamamı kalıntılarına da rastlanan kaplıcanın, çok eski çağlardan bu yana şifa merkezi olarak kullanıldığı düşünülüyor. Başta sedef hastalığı ve cilt hastalıkları olmak üzere egzama, mantar, vitiligo, böbrek ve safra kesesi taşları, şeker hastalığına şifa olduğu düşünülen Kokar Kaplıcası’nın ayrıca çevresi çam ağacı ormanıyla çevrili güzel bir piknik alanı olarak da hafta sonu ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Özellikle Adana, Osmaniye ve İçel gibi çevre illerden gelen ve Kokar kaplıcasında şifa bulduklarını belirten ziyaretçiler, eş dost ve akrabalarına da burayı önerdiklerini belirtiyor. Ancak kaplıca da talebi karşılayacak halen bir tesisin olmaması ve çevre düzenlemesinin yapılmaması, ulaşım sorunu gibi eksikliklerde ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor. Bölge halkıysa sorunun bir an önce çözülüp, kaplıcanın yöreye ekonomik anlamda önemli bir katkı sunmasını bekliyor.
Kokar Kaplıcası İlgi Bekliyor
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan Kokar Kaplıcası, sudaki kükürt oranının yüksek olması ve kendine has kokusu nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Halk arasında ’şifalı’ olduğuna inanılan kaplıcada en önemli sorunun ise gelen misafirlerin ağırlanacağı herhangi bir tesisin olmaması.