Kokusu Gitti Dumani Kaldi

Kokusu Gitti Dumani Kaldi

Aydin’in Kösk ilçesinde karayolu kenarinda bulunan ve hayati çekilmez hale getiren özel bir isletmeye ait prina ve sabun fabrikanin bacasindan çikan duman ve çevreye yayilan kötü koku dolayisiyla fabrika yönetimi Ihlas Haber Ajansi’nin konu ile ilgili haberlerinden sonra degisiklige gitti. Fabrikanin bacasindaki filtreleri degistirdigi ögrenilirken, çevre sakinleri "Kokusu gitti dumani kaldi" yorumlarinda bulundular.



Aydin’in Kösk ilçesinde karayolu kenarinda bulunan özel bir isletmeye ait prina ve sabun fabrikanin bacasindan çikan dumanlar ve çevreye yaydigi kötü koku ilçede gündem olmaya devam ediyor. Fabrika bacasindan yükselen duman ve çevreye yayilan kötü, Kösk’te oturanlari ve yoldan geçenleri rahatsiz ediyordu. Özellikle astim hastalari için fabrikaya yakin mahallelerde yasam çekilmez hale gelmisti. Durumun herkes tarafindan bilinmesine ragmen kimsenin yasanan çevre felaketine ‘dur’ demedigini ileri süren ilçe sakinleri konuyla ilgili defalarca sikayette bulunmalarina ragmen hiçbir olumlu hiçbir sonuç alamadiklarini belirttiler. Konu ile ilgili IHA’nin yaptigi haberlerin ardindan fabrika yönetiminin duruma el atarak fabrika bacalarindaki filtreleri degistirdigi ögrenildi.

Özellikle yaz aylarinda fabrika çevresindeki ikametlerde yasamanin iskenceye dönüstügünü belirten çevre sakinleri, "Özellikle korona virüs döneminde taktigimiz maskeler dolayisiyla çogu zaman nefes almakta güçlük çektik. Havalar isininca da fabrika ve çevresinde bulunan ikametlerde yasamak çok zor oluyor. Evimiz serinlesin diye kapi pencereleri açmak bizim için iskenceye dönüsüyordu. Fabrika bacalarindaki filtrelerin degistirildigi haberini aldik. Insallah bundan sonra bir sorun olmaz. Simdilik kokusu gitti geriye dumani kaldi" ifadelerini kullandilar.

Öte yandan fabrika girisindeki bir pankartta ’bacamizdan çikan su buharidir’ yazdigi görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile