Kolonu Kirip, Sallaya Sallaya Binayi Yikti

Kolonu Kirip, Sallaya Sallaya Binayi Yikti

Konya’nin Karapinar ilçesinde kentsel dönüsüm projesinde binalarin yikimi devam ediyor. 4 katli bir binanin yikimi sirasinda is makinesi operatörü önce zemin kattaki kolonu kirdi, kenara çekilip is makinesi ile sarsintiyla sallaya sallaya ustalikla binayi yikti.

Konya’nin Karapinar ilçesinde son dönemde hayata geçen en önemli yatirimlardan biri olan Sultan Selim Camii Kentsel Dönüsüm Projesi’nde çalismalar devam ediyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Karapinar Belediyesi tarafindan ortaklasa yürütülen proje çerçevesinde bölgedeki binalarin yikimi sürüyor. Yaklasik 2 aydir süren çalismalarin bugünkü bölümünde 4 katli bir binanin yikimi için is makinesi operatörü bölgeye geldi. Binanin enkazinin caddeye yayilmamasi için hassas bir çalisma yürüten operatör, binanin arka tarafindan kolonlardan birine zarar verip hizlica binadan uzaklasti. Daha sonra vatandaslarin merakli bakislari arasinda is makinesiyle zemine vurmaya baslayan operatör, sarsintiyla binayi sallamaya basladi.

Kisa süre sonra bina çatirtiyla birkaç saniye içerisinde yerle bir oldu. Vatandaslar binanin yikilmasini cep telefonu ile görüntülerken, operatörün ustaligi çevredekilerin takdirini topladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile