'Koltuk Sevdasına Ocaklar Sönüyor'

Türkiye Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, siyasetçilerin koltuk sevdaları yüzünden yüzlerce ailenin ocağının söndüğünü ileri sürdü.

Kimsenin bu ülkeyi düşünmediğini belirten Yavuz, "Herkes koltuk sevdasına düşmüş. Bu kadar şehit oluyor ama kimse bir şey yapmıyor. Siyasetçiler sadece koltuklarının derdinde. Yerlerini kaybetmek istemiyorlar. Bu yapılanlara bir tepki yada cevap veren yok. Parti liderleri ben terörü bitiririm, diğeri vatan haini gibi birbirlerini eleştirmekten başka bir şey yaptıkları yok. Bir bütün olmuyorlar" şeklinde konuştu.
2009 yılında da aynı yerde 6 şehit verildiğini hatırlatan Yavuz, "Gecen yılda Hakkari'de aynı yerde 6 şehit vardı. Bu yılda aynı yerde ve yine 6 şehit var. Bu demek oluyor ki, kimse terör için bir şey yapmıyor. Her şey aynı. Beklide seneye de aynı yerde yine 6 şehit olacak. Bizim siyasetçilerimiz böyle davranmaya devam ederlerse daha çok evin ocağı söner" kaydetti.
"NEDEN BİR PAŞANIN OĞLU ŞEHİT OLMUYOR"
Şehit olanların genelde fakir aile çocukları olduğunu vurgulayan Yavuz sözlerine şöyle devam etti:
"Bir paşanın, bir milletvekilin, bir valinin çocuklarından hiç şehit olan yok. Şehit olanların hepsi fakir aile çocukları. Paşa çocukları rahat. Keyifleri yerinde. Dün şehit olan askerler Kayseri'den giden birlikten. Şehidin biri Nevşehirli ve çok fakir bir ailenin oğlu. Topraktan evde oturan bir aile. Bakarsanız, hep bu durumdaki ailelerin çocukları şehit oluyor."
"TERÖR LEŞLERİNE ŞEHİDİM DİYORLAR"
Terör leşlerine 'şehidim' diyen milletvekillerinin olduğunu belirten Yavuz, "Bazı milletvekili açık açık terör leşlerine 'şehidim' diyor. Kimse buna bir tepki göstermiyor. İfade özgürlüğü var ama bu kadar da olmaz. Bazı milletvekilleri açıkça terörü desteliyor ve savunuyor. Bunu da herkesin gözü önünde yapıyor. Ama kimse kalkıp da bir tepki göstermiyor" dedi.
"GÜNDE 100 ŞEHİT VERDİĞİMİZ ZAMANLARDA OLDU"
Tüm parti liderlerini birbirini kötülemekten vazgeçsin diyen Yavuz,"Tüm parti liderleri bir araya gelmeli. Bu terör için bir çözüm bulmalılar. Açılım bahane. 80'li yıllarda günde 100 şehit verdiğimiz zamanlar oluyordu. O zamanda mı? Açılım vardı. Terörün nedeni sadece açılım değil. Herkes birlik olmadıkça bu sorun bitmez" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile