Kolunda Platin Bacagindaki Protezle 86 Yasinda Her Gün Cami Temizliyor

Kolunda Platin Bacagindaki Protezle 86 Yasinda Her Gün Cami Temizliyor

Konya’nin Çumra ilçesinde yasayan kolunda platin ve bacaginda protez olan 86 yasindaki Mehmet Mert, babasindan miras kalan cami temizligini her gün araliksiz sürdürüyor. 86 yasindaki Mert, "Cenab-i Allah ömür verdigi sürece ben devam edecegim. Ben kendimi buraya adadim" dedi.

Konya sehir merkezinde memur olarak görev yaptigi kurumdan emekli oldugu yillarda Çumra ilçesine tasinan 86 yasindaki Mehmet Mert, ilçe merkezinde bulunan Bardakçi Camiindeki insaat temizligine yardim etmeye gitti. Babasinin yillarca bahçesini temizledigi camide bir süre temizlik yapan 86 yasindaki Mert, daha sonra babasindan kalan mirasi gönüllü olarak devam ettirmek için kollari sivadi. Temizlige basladigi yillarda düsüp kalça kemigini kirmasi sonucu protez takilan, daha sonra farkli bir zamanda tekrar düsen Mehmet Mert bu sefer kolunun kirilmasi sonucu platin takildi. Geçirdigi kazalardan sonra da cami temizligine devam eden 86 yasindaki Mert, büyük bir azimle her gün sabah camiye gelerek aksam saatlerine kadar temizlik yapiyor.

"Çok sükür baba mirasinda 26. senedeyim"

Babasindan kalan temizlik mirasina 26 yildir sahip çikan 86 yasindaki Mehmet Mert, "Benim günüm buranin temizligiyle geçer. Yani isteksiz degilim, içimden geliyor benim. Onun için ben hiç acinmiyorum çok da hosuma gidiyor. Buraya adadim kendimi. Babam rahmetli buralarda kavak vardi ve o kavaklari sulardi, otlarini alirdi. Ondan da bana miras kaldi. Ilk baslangicim; caminin önündeki bölme sonradan yapildi, oraya kereste falan getirdiler, o dilimleri tasimayla basladik. Bacaktan sakatim zaten, aldim elime süpürgeyi dün bugün gibi ben de yilin nasil geçtigini bilemedim. Baba mirasinda 26. seneyi devraliyorum çok sükür. Çok rüzgar olsa dahi bu çamlarin dikenleri döküldügü müddetçe o rüzgarda temizlerim. Ben de hiç üsengeçlik yok severek yaparim" dedi.



"Hiç zor olmuyor Allah’a sükürler olsun"

Cami temizligine ömrü yettigi kadar devam edecegini anlatan Mehmet Mert, "O senelerde çarsidan gelirken gece saat 12 gibiydi, kis günü olunca buzluydu ortalik ayagim kaydi düstüm. Kalça kemigi kirildi ve protez taktilar. Kolum da baska bir zaman düstüm kirilinca ona da platin taktilar. Hiç zor olmuyor Allah’a sükürler olsun. Cenabi Allah kolayligini veriyor. Ömrüm yettigi kadar Cenab-i Allah ömür verdigi sürece devam edecegim. Ben kendimi buraya adadim. Yani ben cami temizligini bakiyorum, sunu, bunu yapacagim diyemem. Ben kendimi buraya adadim baska yok. Benim son çikisim burasi. Hatta bana çocuklarim birak artik diyorlar ama ben de dedim ki ben bu dünyayla iliskiyi kestim. Bana karismayin dedim. Benim simdi bir torunum var Batuhan isminde. Bana dedi ki dede ’Allah geçinden versin sen ölürsen senin yerine ben devam ederim’ dedi.

Allah razi olsun torunumdan, Allah’a sükür diyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile