Kolunu Kaybeden Hamza'nın Tedavisi Devam Ediyor

Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, "Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Yelkenli Köyünde ikamet eden ve geçen yıl kolunu patoz makinesi kayışına kaptıran 5 yaşındaki Hamza Tarhan'ın yerine dikilen kolunun tedavi işlemleri devam etmekte, konu kaymakamlığımızca takip edilmektedir" dedi.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Yelkenli Köyünde geçen yıl kolunu patoz makinesi kayışına kaptıran 5 yaşındaki Hamza Tarhan, helikopterle kaldırıldığı Erzurum'daki hastanede tedavi altına alınmış, daha sonra kopan kolu yerine dikilmişti.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, yaptığı yazılı açıklamada, 5 yaşındaki Hamza'nın kolunun kesilmemesi için tedavi sürdüğünü ve kaymakamlık olarak tedavi sürecinin takip ettiklerini söyledi.

Erkan, "Oluşan sorun nedeniyle kolunun kesilme ihtimali bulunan minik Hamza ile ilgili kaymakamlık devreye girmiş, tedavisinin sürdürülmesini sağlamıştı. Bazı basın organlarında 'Kolu için 70 bin lira gerekiyor' şeklinde yer alan haberlerin asılsızdır" dedi.

Hamza ile ilgili hastanede planlanan operasyonla ilgili bilgi veren Erkan, başarı oranının yüzde 40 ile 50 civarında olduğunu ifade etti.

Erkan, "Olayın meydana geldiği tarihte konunun aciliyetine binaen sayın valimizin talimatıyla hasta Helikopterle Erzurum iline sevk edilmiştir. Böylelikle tedavi süreci devam eden hasta için, İzmir'de özel bir hastane ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ile kaymakamlığımız iletişim halindedir. Bazı basın yayın organlarında yayınlandığı üzere tedavi süreci için 70 bin lira gibi bir rakam söz konusu olmayıp kaymakamlığımızca aileye ve hastalara her türlü destek verilmektedir. Silver Russel Sendromu hastası kardeşi Asiye Tarhan ise, Tatvan Devlet Hastanesince takip altında tutulmakta ve tedavi süreci devam etmektedir. Hasta gerektiği takdirde Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Metabolizma Hastalıkları Polikliniğine sevk edilecek, gidiş geliş konaklama konusunda hastaya her türlü yardım ve destek sağlanarak tedavi süreci kaymakamlığımızca takip edilecektir" dedi.

Bu tür vakalarda vatandaşın sağlık ihtiyacını karşılayacak her türlü imkan ve altyapıya sağlık teşkilatının sahip olduğunu da belirten Erkan, "Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir. Bu konularda her türlü imkan insanlarımız için seferber edilecektir" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile