Komisyon Iliç Ilçesinde Olay Yerini Inceledi

Komisyon Iliç Ilçesinde Olay Yerini Inceledi

Erzincan’in Iliç ilçesindeki madende meydana gelen kazayi arastirmak ve benzer kazalarin önlenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan arastirma komisyonu Erzincan Iliç ilçesinde olay yerini inceledi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’in da yer aldigi arastirma komisyonunda görevli 22 milletvekili, 5 akademisyen ve 16 meclis görevlisinden olusan heyet Iliç maden kazasini yerinde inceledi.

AK Parti Erzincan Milletvekilli Süleyman Karaman, “Iliç maden kazasini incelemek için Erzincan’imiza gelen arastirma komisyonumuz ile birlikte ilk olarak Valiligimizi ziyaret ettik.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Arastirma Komisyonu; beraberindeki bilim adamlari ve teknik heyetin de hazir bulundugu maden sahasinda incelemelerde bulunarak, kazanin olusu ile yapilan çalismalar hakkinda bilgilendirildik.

Bir daha böyle trajik kazalarin olmamasi için ne gibi tedbirler alinmasi noktasinda istisarelerde bulunduk. Iliç maden kazasi arastirma komisyonu arkadaslarim ile acili ailelerimize taziye ziyaretinde bulunduk. Komisyonumuzun titiz çalismalari sonucunda benzer olaylar insallah yasanmayacak. Ortaya çikan rapora göre madencilik kurallari daha güvenli elverisli hale getirilecek. Ülkemizin gelecegi için, insanlarimizin sagligi için, madencilerimiz için en dogrusunu yapmanin gayreti içindeyiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile