Komşu İller Manisa'nın Geleceğine Katkı Sağlayacak

Komşu İller Manisa'nın Geleceğine Katkı Sağlayacak

Manisa ili oda ve borsalarının ortak girişimiyle Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Koordinatörlüğünde, Valilik, Belediye, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ve Manisa İl Genel Meclisi ortaklığında oluşturulan Manisa 2023 Platformu'nun ev sahipliği yaptığı, Manisa 2023 Bölge Konferansı Manisa'da gerçekleştirildi

  Manisa ili oda ve borsalarının ortak girişimiyle Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ( MTSO ) Koordinatörlüğünde , Valilik , Belediye , Celal Bayar Üniversitesi ( CBÜ ) ve Manisa İl Genel Meclisi ortaklığında oluşturulan Manisa 2023 Platformu ' nun ev sahipliği yaptığı , Manisa 2023 Bölge Konferansı Manisa ' da gerçekleştirildi .
Anemon Otel ' de düzenlenen konferansa İzmir , Balıkesir , Uşak , Denizli , Kütahya ve Afyon ' dan hizmet , sanayi , tarım , ticaret ve turizm sektörlerinden iş adamı , kamu görevlisi , akademisyen , sivil toplum kuruluşu temsilcisi 60 kişi katıldı . Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun , konferansın Manisa ' nın içinde yer aldığı ve iktisadi olarak etkileşim içinde olduğu temsilcileri olduğunuz illerin Manisa ' nın gelecek tasarımına ilişkin katkılarını almayı ve Manisa ' nın gelişiminin bölgenin gelişme perspektifiyle uyumunu sağlamayı amaçladığını belirtti . Başkan Yardımcısı Coşkun , katılımcı iller ile Manisa ' nın çeşitli sektörlerdeki iktisadi ilişkileri dikkate alındığında illerden alınacak katkılarının yalnızca Manisa için değil , bugün burada temsilcisi bulunan tüm illerin ve bölgenin gelişimi açısından da kritik önem taşıdığına inanmakta olduğunu ifade etti .
Manisa 2023 sürecine Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ( TEPAV ) teknik destek veriyor . Süreç kapsamında düzenlenen katılımlı toplantıların yönetimi konusunda Sintek Mühendislik çözüm ortaklığı sunuyor .
MANİSA 2023 SÜRECİ
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ' nın ortaya attığı " Manisa ' nın geleceğinin ilin tüm paydaşlarıyla birlikte belirlenmesi " fikri bunun ortak bir ihtiyaç olması nedeniyle kısa sürede Valilik , Manisa Belediyesi , İl Genel Meclisi ve Celal Bayar Üniversitesi tarafından sahiplenerek ortak bir girişime dönüştü . Bu kuruluşların katılımıyla süreci yönetmek üzere Manisa 2023 Platformu oluşturuldu ve katılımcı bir süreç başlatıldı . Süreç kapsamında kamu , özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla Aralık ayında Manisa Merkezde Arama Konferansı , Şubat ayında Akhisar ' da Önceliklendirme Konferansı başlığında iki katılımlı toplantı gerçekleştirildi . Paydaşların , gruplar halinde etkileşimli olarak moderatör eşliğinde çalıştıkları bir tasarımla gerçekleştirilen toplantılarda Manisa ' nın gündemindeki sorunlar , gelecek beklentilerine yönelik bildirimler ve bu doğrultuda geliştirilebilecek proje fikirleri belirlenerek önceliklendirildi . Mart ayında Salihli ' de yapılan platformu oluşturan kuruluşların üst yöneticileri önerilen projeleri gözden geçirerek önceliklerini değerlendirdi . Mayıs ayındaki bölge konferansında Manisa ' nın komşu illeri üretilen proje fikirlerine katkı sağlayarak proje havuzunu geliştirdi . Haziran ayında İstanbul ' da yaşayan Manisalılar ve Manisa ' da yatırımı bulunan şirketlerin yöneticileriyle yine proje fikirlerine katkı almak üzere bir toplantı gerçekleştirilecek . Bu toplantıların ardından çalışma grupları oluşturulacak ve projeler ayrıntılandırılacak .
Projeler şimdiye kadar toplantılarda ortaya çıkan vizyon ve misyon bildirimleri çerçevesinde değerlendiriliyor . Buna göre Manisa vizyonu " Sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştiren , evrensel değerlerle bütünleşmiş , huzurlu insanların yaşadığı dünya şehri Manisa " olarak belirlendi . Manisa paydaşları ne için varız sorusunu ise şöyle cevaplandırıyor : Mevcut kaynakları kullanarak sürdürülebilir katma değer artışını sağlamak , tarihi , kültürel ve doğal zenginlikleri koruyarak katma değer yaratmak , Manisa ' yı ilçeleri ile bir bütün olarak görmek , bölgesinden soyutlamadan Manisa markasını oluşturmak , Manisa ' da yaşam kalitesini artırmak .
Katılımlı toplantılara paralel olarak analiz çalışmaları devam ediyor . Bu çerçevede mevcut durum analizi çalışmaları yürütülüyor . Süreç kapsamında tespit edilen bazı sorunlar aynı zamanda Avrupa Birliği hibe programlarına da proje başvurusu olarak sunuluyor . Şubat ayında hazırlanan üç araştırma projesi AB Tarım Hibe Programına sunuldu . Projelerin başlıkları şöyle : Üzüm Değer Zincirinin Geliştirilmesi , Sürdürülebilir ve Rekabet Edebilir Zeytinyağı Üretiminin Güçlendirilmesi için Araştırma Projesi , Pestisit Yönetimi ve Politikalarının İyileştirilmesi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile